banner137
banner25

Kirliliğin farkında mısınız?
Havaların soğuması ile yakılmaya başlayan kaloriferler ve sobaların bacalarından çıkan dumanlar Edirne’nin havasının bir anda değişmesine neden oldu.
Kentin bazı noktalarında doğalgaz kullanılmasına rağmen hava kirliliğinin bir hayli yaygın olması gözlerin kente getirilen kömürlere çevrilmesine neden oldu.Kömür denetim noktalarındaki başı boşluğun yarattığı illegal girişlerin ve kalitesiz kömürlerin ucuz fiyata site yöneticileri ve vatandaşlara satışının yapılması artan kirliliğe en somut örnek olarak gösteriliyor.
Sabah erken saatlerde sitelerin kalorifer bacalarından çıkan dumanları gören çok sayıda vatandaş kalorifer kazanlarında neyin yakıldığı sorusunu birbirine sorarken yetkililerin bu konuda denetim yapmadığını ve kaloriferlerin gelişi güzel yakıldığının anlaşıldığını belirtti.
Görüşlerine başvurduğumuz bazı site yöneticileri yanlış yakmadan dolayı ilk yakmada çok duman olduğunu bununda en önemli nedeninin bir kalorifercinin resmi olmadan üç beş kaloriferi yaktığını ve bunlara yetişmek için tüm kazanları şişirme adı verilen yöntemle yakarak ortalığın bir anda duman olmasına neden olduğunu ifade ettiler.
Yakılmaması gereken boş çuvalların yakıldığına da dikkat çeken site yöneticileri “aldığımız kömürlerin uygun olup olmadığı meçhul.Genelde karışık kömür geliyor ve ne kadar kirliliğe yol açtığını hiç bilmiyoruz”dediler.
Görüşüne başvurduğumuz yetkililer ise Edirne’de son 15 günlük hava kalitesine bakıldığında gözle görülür bir kötüye gidiş olduğunu belirterek denetimlerin en kısa sürede yapılması gerektiğini aksi halde kış ortasında solunulamayacak kadar kötü bir Edirne havası ile karşı karşıya kalınacağını belirtiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan coşkun 11 yıl önce

ithal kömür kaliteli deniyor ancak apartmanların dış cephesini bile simsiyah yapıyor. ayrıca ilk yakma sırasında binanın çevresinde nefes almak bile çok zor. ithal ve yerli kömür hakkında araştırma yapıp haber yaparsanız seviniriz. resmen boğuluyoruz.

banner30