banner78
banner25

Kel Aliço sil baştan!

2010 Temmuz ayında yapımı tamamlanarak hizmete açılan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uhdesindeki Kel Aliço Güreş ve Eğitim Merkezi binası yeniden şantiyeye dönüştü.

Yapıldığı günden buyana bitmek bilmeyen sorunları ile yetkilileri uğraştıran ve sporcuların ve velilerin sürekli eleştirilerine maruz kalan binanın bazı bölümleri yeni baştan ele alınarak yenilenecek.

Kesin kabul ve geçici kabulleri yapılmasına rağmen yaklaşık 4.5 milyon TL’ye mal olan bina alt yapıda yaşadığı sıkıntılardan dolayı neredeyse her gün sorun haline geliyordu.İl Müdürü Serhat Ocak’ın göreve geldiği günden buyana tespit ettiği aksaklıkları rapor olarak Genel Müdürlük ve Bakanlık nezrinde raporlaması sonrası onay verilen çalışmalarda ilk kazma geçtiğimiz günlerde

Binanın yapımı aşamasında en büyük sorununun izolasyon sorunu olduğu ve hizmete açılmasından sonra havalandırmalarda ki yetersizlik,gün ışığından yeterince faydalanamama gibi sorunların sık sık gündeme gelmesi ile baş gösteren eksiklikler, onarımın başlaması ile son bulacak.

Binanın yeni bina olması ve kısa süre içinde yeniden para harcanarak eksikliklerin giderilmeye çalışılması akıllarda soru işaretleri bırakırken, binanın teslimi ve hizmete açılmasından sonraki süreçte kimin sorumlu olduğu ise açıklık getirilmesi gereken konular arasında yer alıyor.

Binayı teslim alan kişilerin bu tür sorunları görmeden teslim almış olmaları,kontrolörlerin onay vermeleri dahası projede bu kadar fazla eksik varken olur verilmesinin Devletin kaynaklarının nasıl hoyratça kullanıldığını açıkça gösteriyor.

Binanın alt yapı sorunu ile beraber çok kapsamlı bir proje ile yeniden şekillendireceğini belirten yetkililer bodrum katı rutubetten korumak ve su almasını önlemek, binanın gün ışığını almasını sağlamak ve yağışlı havalarda akıntıları önlemek, zemindeki halıların değiştirilmesi boyanıp yenilenerek daha ferah bir ortam sağlanması,uzun zamandır kullanılan binanın yenilenmesi ve modernizasyonu, sporcuları daha rahat soyunup giyinmelerini ve duş almalarını sağlayabilmek, Şükrüpaşa Atletizm sahası için 4 adet soyunma odası yapılmasını planlayarak Balkan şampiyonalarında kullanılan atletizm sahasının modernizasyonunu sağlamak, Şükrüpaşa Kompleksinin Çevre düzenlenmesi, Şükrüpaşa Kompleksine yüzey sularının toplanarak tahliye edecek sistem yapılması gibi konularla adeta bir bütün proje şeklinde onarım ve tadilat yeniden yapılacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30