banner137
banner25

Kanoları yok ama!

Üç nehrin kesiştiği ve üç ülkenin birleştiği noktada gerçekleşen bir etkinlik taşkınlarla gündeme gelen Meriç nehrinde su sporları ile ilgili organizasyonların da yapılabileceğini gösterdi.

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan arasında sınır teşkil eden ve Turizm haftası etkinleri kapsamında Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK)tarafından düzenlenen tekinlikte 14 sporcu Meriç nehri üzerinde kano sporu yapılabileceğini gösterdi.

Arda nehri ile Meriç nehrinin kesiştiği noktada suya indirilen kanolarla akıntının aktığı istikamete doğru 7 km kürek çeken amatör sporcular ilginç görüntülere sahne oldular.

Meriç nehri üzerine bir ilke imza atan Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) sporcuları nehrin üzerinde bu tip organizasyonların gerçekleşebileceğini tüm dünyaya gösterdiler.

Bulgaristan’ın Elhova kasabası ile AB projeleri kapsamında ortaklık yapan Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) üyeleri yaptıklar davet ile Bulgaristan’ın sporcularınıda Edirne’ye çağırarak dostluk adına kürek çektiler.

Kanoları olmamasına rağmen kano sporunu yapabileceklerini gösteren EDOSK üyeleri Bulgaristan dan gelen partnerleri ile dostluğa kürek çektiler.Bulgar sporcuların getirdiği kanolarla bu zevke erişen EDOSK üyeleri 14 kişilik grubu ile Meriç nehrini devamla Meriç köprüsünü geçerek halkın ilgisini çektiler.

Bosnaköy yakınlarında Süvari köprüsü altında biten gezi sonunda açıklama yapan EDOSK Başkanı Bülent Bacıoğlu “Edirne'de üç nehrin birleşme noktası olarak su sporlarını turizm amaçlı kullanılabilecek bir nokta. Maalesef bu konuda çok yol kat ettiğimiz söylenemez. Bu kano etkinliğinde Bulgaristan'ın Elhovo kasabasından daha önceki projelerdeki ortak kulübümüz yanımızda. Onlarında yardımıyla kano etkinliği yaptık. 14 arkadaşımız ile birlikte Arda Nehri ile Meriç Nehri'nin buluştuğu noktadan faaliyete başladık. Yaklaşık 2 saat bir sürede varış noktasına geldik. Turizm etkinliklerine renk kattığımızı düşünüyoruz.İnşallah bundan sonra kendi kanolarımızla, kendi organizasyonlarımızla etkinlikler yaparak gençlere de örnek olacağız. Kanolar Bulgaristan'dan proje ortağımız tarafından temin edildi. Kendi kulübümüze ait henüz kanomuz yok" diye konuştu.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30