banner137
banner25

Kabrinden baktığında görecek!

Tunceli’de teröristlerin halı sahada futbol maçı yapan polislere açtığı ateş sonrası eşi Dilay Kerman'la birlikte şehit düşen Edirneli komiser Cem Kerman ile eşinin adı Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki bir bulvara verildi...
 
Geçtiğimiz Eylül ayında teröristlerin Tunceli'deki bir halı sahada futbol maçı yapan polislere ateş açması sonrası şehit düşen Polis Komiseri Cem Kerman ile öğretmen eşi Dilay Kerman'ın adı ölümsüzleştirildi. Daha önce Edirne Belediye Meclisi'nin aldığı karar gereği Kerman çiftinin isimleri, Bahai Mezarlığı'nı Kıyık caddesine bağlayan bulvara verildi.
Bulvara isim verilmesi için Şükrüpaşa Mahallesi'nde bir tören düzenlendi. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde yapılan törene Vali Vekili Nedim Özırmak, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İl Jandarma Alay Komutanı Selman Kömürcü, şehidin annesi Gülsen Kerman ile babası Ercan Kerman, ailesi, polis memurları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan bulvar tabelası, Vali Vekili Özırmak, Başkan Sedefçi, Komutan Kömürcü ve şehidin anne ve babası tarafından takıldı. Daha sonra Vali Vekili Nedim Özırmak'ın önerisi üzerine Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, tabelanın takıldığı alanın karşısına bir şehit çeşmesi yapılacağını söyledi.

Kerman çiftini ölümsüzleştirdiklerini ve onları kalbine gömdüklerini kaydeden Sedefçi, tabela takma töreni için böyle anlamlı bir günü seçtiklerini ifade ederek terörü bir kez daha lanetledi.
Cem Kerman'ın annesi Gülsen Kerman, oğlunun Buçuktepe Mezarlığı'nda yattığını kaydederek, "Oğlumun evine yakın oldu" dedi. Baba Ercan Kerman ise zamanın geri döndürülemediğini kaydederek, "Teselli olarak bunlar güzel şeyler. Pazar günü herkesin buraya koşup gelmesi çok güzel" diye konuştu.
Duygu dolu dakikaların da yaşandığı tören sonrası Kerman ailesi Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye teşekkür etti.
 
Törene, 2011 Mayıs ayında Şırnak'ın Silopi ilçesinde görev yaparken hain pusu sonucu şehit düşen Polis Memuru Gökmen Şimşek'in ailesi ve nişanlısı da katıldı. Ailenin talebi üzerine Gökmen Şimşek'in de isminin Edirne'de bir caddeye verileceği kaydedildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30