banner78
banner25

Jandarmadan şebekeye ağır darbe!
Edirne'de, çeşitli havalimanları ve sınır kapısının polis giriş-çıkış mühürlerinin sahtelerini kullanarak, Yunanistan'a yasa dışı göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 16 kişi tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, Meriç Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları iddiasıyla 6 aydır izlenilen gruba yönelik Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 20 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, Atatürk ve İzmir Adnan Menderes havalimanları ile Kapıkule Sınır Kapısı polis giriş-çıkış mühürleri, sahte noter mührü, sahte kimlik, plaka ve paralar ile zodyak bot ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlılardan, örgüt elebaşı oldukları iddia edilen Irak asıllı M.E.M ve C.B ile H.A, , H.A, C.T, H.A, E.C, F.F, M.N.I, Y.S, N.G, I.Ü, M.K, F.K, Ç.Ç çıkarıldıkları mahkemede, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, göçmen kaçakçılığı yapmak, parada sahtecilik, Pasaport Kanuna muhalefet, sahte kimlik kullanmak, resmi evrakta sahtecilik, rüşvet almak ve vermek'' suçlarından tutuklandı.
Bu arada, suç örgütü oldukları iddia edilen grubun, önceki yıllarda bölücü terör örgütü üyesi 2 kişiyi yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçırdıklarının tespit edildiği öğrenildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30