banner137
banner25

İşitme engellilere hutbe!
 Engelli vatandaşların cuma namazlarında  okunan hutbeyi anlayabilmeleri için Selimiye Camisinde işaret dili ile anlatım uygulaması başlatılıyor. İlk olarak Selimiye camisinde başlanacak uygulama daha sonra diğer camilerde de yaygınlaştırılacak.

            Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, cuma namazlarına gelen engelli vatandaşların hutbeleri anlayabilmeleri için işaret dili ile anlatım uygulamasına Selimiye camisinden başlanılacağını söyledi. Vali Dursun Ali Şahin, “Engelli vatandaşlarımızın hayatını her alanda kolaylaştırmamız gerekiyor. Bu kapsamda camilerimizde daha önce başlatılan tekerlekli sandalye bulundurma ve cami girişlerine rampa yapılması çalışmalarının ardından işitme engelli vatandaşlarımız içinde işaret diliyle hutbe okunması uygulamasını başlatacağız. Bu uygulamayı şimdilik Selimiye camisinde başlatmayı planlıyoruz.  Hutbeye imamla birlikte çıkacak olan görevli okunan hutbeyi işaret diline çevirerek engelli vatandaşlarımızın hutbede ne okunduğunu anlamaları sağlayacak. Bu amaçla İl Müftülüğümüz gerekli çalışmalara başladı ve din görevlilerine  Halk Eğitim Merkezinde işaret dili eğitimi verilecek” dedi.   

            Vali Şahin ilk etapda  selimiye camisinde başlayacak uygulamanın zamanla diğer camilerde de uygulanacağını sözlerine ekledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30