banner78
banner25

İhbarlar dijital olarak yapılabilecek!

Emniyet Genel Müdürlüğü başlattığı yeni bir uygulama ile bundan böyle trafik ihlali yapan vatandaşların tespiti için duyarlı vatandaşlardan yardım istedi.

Fahri trafik müfettişlerinin yaptığı işi belgeye dayalı olarak teknolojinin imkanları dahilinde isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikteki kural ihlallerini cep telefonu yada bir başka kayıt cihazı ile belgeleyebilenler için oluşturduğu web tabanlı sistem üzerinden ihbarları alabileceğini duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün www.egm.gov.tr/sayfalar/ihbar.aspx adlı linkine tıklayan vatandaşların doldurulması zorunlu olan alanları doldurmaları durumunda yaşanan trafik ihlalini belgesi ile ileterek gerekli işlemin yapılacağı belirtildi.

Cep telefonu veya bir başka kayıt cihazı ile kayıt edilen hataların gönderilmesi durumunda belge olarak geçerli sayılacak ihlallerin trafik kanunun ilgili maddesi gereğince aracın tescil plakasına cezai işlemin uygulanacağı ve ilgili kusura göre cezasının kesileceği kaydedildi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30