banner78
banner25

Hz.İsa'nın göğe yükselişi kutlandı!
Kıyık semtinde bulunan Sveti Georgi kilisesinde düzenlenen paskalya törenine Edirne’de yaşayan Hıristiyan ve Ortodokslar katıldılar.
Hıristiyan aleminin en büyük dini bayramlarından biri olan Paskalya kutlamaları Sveti Goergi kilisesinde yapıldı.Perşembe akşamı yumurtaların boyanması ile başlayan Paskalya töreni Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece saat 01:00 a kadar sürdü.İnanışa göre Hazreti İsa peygamberin yeniden dirilişinin (göğe yükseldiğinin) kutlandığı törende Kıyık Sveti Georgi kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık tarafından bir ayin düzenlendi ve ayine yaklaşık 100 kadar Bulgar uyruklu vatandaşın yanında bazı Türk vatandaşlarıda katıldı.Saat 23:30’da başlayan tören ilk olarak duaların okunması ile başlandı.Duaların ardından ışıkların kapatılması ile Papaz Çıkırık elindeki mum ve istavroz ile ayine katılan herkesin elinde bulunan mumları yaktı ve kutsal kilise çevresinde bir tur atarak dualar okundu ve İsa Peygamber anılmış oldu.

Paskalya törenine Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosu Vassil Valchev ve konsolosluk çalışanlarıda katıldı.

Törenin devamı için kilise içine yeniden giren vatandaşlar burada Papaz Çıkırik tarafından dağıtılan ekmek ikramını aldılar ve sonrasında ise dağıtılan ve önceden boyanmış olan yumurtaları alarak Paskalyayı kutlamış oldular.

Papaz Aleksandır Çıkırik yaptığı açıklamada Hazreti İsa’nın göğe yükselişinin kutlandığı bu gecede birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “şu anda burada Türk,Yunan ve Bulgar komşularımızla beraberiz.İsa peygamberimizin 3’ncü günden sonra göğe yükselişini anıyoruz.Onun adına dualar yaptık ve hep beraber sağlık,mutluluk,huzur bulmamız için kutlamamızı yapmaya başladık.İnşallah bundan sonrada tatlı günler hep beraber olur ve tatlı çöreğimizi beraber yeriz”dedi.


 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30