banner137
banner25

Hedef 1 milyon ton!
Türkiye Odalar ve Borsalar Yönetim Kurulu üyesi TOBB ve Edirne Ticaret Borası Başkanı Mustafa Yardımcı lisanslı depoculuk konusunda TOBB’un hedefinin yıllık 2 milyon ton olduğunu ancak bu yıl Edirne Borsasının hedefinin 1 milyon ton olduğunu belirtti.Kurulacak olan lisanslı depoculuk konusunda Edirne Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri, Meclis üyeleri ve Edirne Depoculuk AŞ. (EDİAS) ortaklarının yanı sıra tüccarların da katılımı ile bilgilenmek amaçlı Polatlı v e Konya borsalarını ziyaret eden  Mustafa Yardımcı ve beraberindekiler ilgililerden bilgi alarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 Önümüzdeki hafta temeli atılması planlanan Lisanslı Depoculuk öncesi Edirne Ticaret Borsası’na kayıtlı üreticiler Konya Tarım Fuarına da katılarak burada fikir alış verişinde bulundular.
Polatlı Ticaret Borsası ziyaretinde Buğday satışını da yerinde inceleyen Edirneli üreticiler, burada tesisler hakkında bilgi topladı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, misafirperverliklerinden ötürü Polatlı Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu ve yönetimine teşekkür etti.
Yardımcı müjdeyi verdi
Lisanslı depoculuğun tarımın geleceği olduğunu ifade eden Yardımcı, lisanslı depoculuk tesislerinin Edirne’de de yapılacağını müjdeledi. 2 hafta içinde borsa sahası içinde bir alana temel atacaklarını kaydeden Yardımcı, “Biz Türkiye’de bir ilki yapacağız. Borsa ve üyelerin öz kaynaklarıyla sermayesi 2 milyon TL olan bir şirket kurduk. Bu sermayesi önümüzdeki hafta yapacağımız genel kurulda 7,5 milyon TL’ye çıkaracağız. Temel atma öncesi, sistemin işleyişini görmek açısından üyelerimizden Konya Tarım Fuarı’na gitme talebi geldi. Biz de işi teknik geziye çevirdik. Konya’dan önce de Polatlı’ya uğradık. Hem borsalar arası diyalog kuruldu hem de üyeler arası işbirliği sağlandı” dedi.
Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu da Edirneli heyeti ağırlamaktan ötürü büyük mutluluk koyduğunu ifade ederek, “Borsamız 17 il ve 82 ilçeden hububat geliyor. Günlük 2 bin ila 2 bin 500 arası hububat alıyoruz. Hasat zamanı 10 bin tona ulaşıyor. Edirne ile birlikte el ele verip bölge borsacılığından uluslar arası borsacılığına geçmek için çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Edirneli üreticiler bugün de Konya Tarım Fuarı’nı ziyaret edecek.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30