banner78
banner25

Gürkan’dan manşet! “Hamdi konuşur,Recep yapar”

Edirne eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin Belediye hizmetlerine ve Recep Gürkan’a yönelik eleştirilerine Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan yanıt gecikmedi.

Gürkan “Hamdi konuşur,Recep yapar”dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kentin belli noktalarında yaşanan su baskınlarını gidermek adına yaptıkları bir çalışmayı yerinde inceleyerek basına bilgi verdi.

İstasyon mahallesi Tren garı önünde bulunan noktada gazetecilere yapılan çalışma hakkında bilgi veren Gürkan Edirne’de üç noktada çok ciddi su baskınları yaşandığını belirtti.

Gar’ın önünde bulunan alanda açılan çukur içine iki adet tulumba kurulduğunu belirten Gürkan “bildiğiniz gibi Dr. Sadık Ahmet Caddesi, İstasyon Konutları çevresi ve İlhami Ertem Lisesi mevkisinde göllenme sorunları yaşıyorduk. Sadık Ahmet Caddesi'nde kurduğumuz motopomp sistemi sayesinde gelen aşırı yağmur suları 20 dk’da alınıp bir başka noktaya kurulan sistemle aktarılıyor ve burada artık göllenme yaşanmıyor.İstasyon konutlarını odluğunu bu alanda da öteden beri bir sıkıntı var.Burada zamanında yapılan ve verilen yanlış yapılaşma izinleri nedeniyle sürekli gölleşme oluyordu.Arkadaşlarımız çalışarak geçtiğimiz günlerde burasının ihalesini yaptı ve işe başladık.Burası şehrin en alçak noktası ve burada suların toplanması kaçınılmaz oluyor.Almanya’dan gelen pompalarla biriken su oluşturduğumuz havuzlara aktarılacak ve buradan da yakından geçen kanala iletilecek ve böylelikle yağan yağmur sonrası su taşkını yaşanmayacak”dedi.

Uygulana sistemin proje bedelinin 171 bin TL olduğunu aktaran Gürkan “bu pompalar içinde tulumbalar var.Emme basma tulumba ve pompalar.25 metreküp su birikse bile saate 100 metreküp basabilecek güçte pompalarla su ileriye aktarılacak”şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Edirne eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin düzenlediği basın toplantısının hatırlatarak söylediklerinin iletilmesine cevap veren Belediye Başkanı Recep Gürkan “Ben size bir şey söyleyeyim hem manşet olsun. Hamdi konuşur, Recep yapar. Bu kadar basit”cevabını verdi.Göreve geldiği günden buyana bir şey yapamadı şeklindeki ifadesine karşılık olarak “ O, 20 senede yapamadı, ben 1 senede yapamamışım çok normal.Kendisi aynaya bakarak konuşuyor galiba.Kendisi 20 yıl bu kente belediye başkanlığı yaptı.Saygı duyuyorum.Halkın oylarıyla seçildi saygı duyuyorum.Her ne kadar bizim partimizi koltuk uğruna satıp gitmişse de,bırakıp gitmişse de.Benim partimden belediye başkanlığı yaptı.Saygı duyuyorum.20 yıl beyefendi bu sorunları çözseydi, biz şimdi uğraşmak zorunda kalmayacaktık.Hamdi konuşur,Recep yapar!Bu kadar basit”cevabını verdi.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30