banner78
banner25

Gürkan Kurtdereli güreşlerine katıldı!
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Balıkesir Karesi Belediyesi tarafından Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 36'ncısı düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri’ne katıldı. ‘Edirne’nin gülen yüzü’ anonsuyla alana davet edilen Gürkan, büyük coşkuyla karşılandı.

76'sı başpehlivan, bin 268 güreşçinin katıldığı ve 3 gün süren Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan ve Edirne’de görev yapan 9 basın mensubu yer aldı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın daveti üzerine 15 Ağustos 2016 tarihinde yapılan final güreşlerine katılan Başkan Gürkan, Kurtdere Er Meydanı’nda “Edirne’nin gülen yüzü” “Serhat Şehri için gece gündüz çalışan başkan’ anonslarıyla takdim edildi. Güreşseverler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Gürkan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada Ata Sporunu çok daha iyi yerlere taşımak için kararlı olduklarını söyledi.

Yağlı Güreşleri en iyi noktaya taşınma adına çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Gürkan, “15 Temmuz darbe girişiminde de gördük ki, bu millet dünyanın en güzel milleti. En güzel şeyleri hakediyor. Yöneticiler olarak en büyük görevimiz milletimize hakettiği bütün güzellikleri yaşatmak. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın daveti üzerine geldim. Yücel başkanımızın sıcaklığı, samimiyeti, misafirperverliğiyle, burada bulunan güreşseverlerin ve Balıkesirlilerin teveccühü ile çok mutlu oldum. İnşallah hep beraber geleneksel ata güreşi olan yağlı güreşleri bugünkünden daha da iyi duruma taşırız. Türk’ün ata sporu olan yağlı güreşleri, kesintisiz ama daha kaliteli, daha seyir zevki veren, görsel zevki daha fazla olan bir noktaya taşımak istiyoruz. Bunu da el birliği ile başaracağız” dedi.

Kırkpınar’ın, Yağlı Güreşlerin olimpiyatı olduğunu söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise, “Kırkpınar, Türkiye’nin Olimpiyatları, tarihi ve güreşlerin merkezi. Anadolu’da farklı yerlerde güreş düzenleyen belediyeler ile organize olup, Kırkpınar’a, Yağlı Güreşlerin olimpiyatlarına daha hazır pehlivanların çıkması için er meydanlarını dizayn ediyoruz. Bu birlikteliği koruyabilirsek ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’ni hayata geçirebilirsek; zaten olimpiyatlarımızın yeri belli. Tartışmaya açık bir konu değil. Ben başkanıma teşekkür ediyorum. Buraya geldi ve desteğini açık açık ilan etti” diye konuştu.

Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı finalde Ali Gürbüz ile mücadele eden Orhan Okulu oldu.

EDİRNE BELEDİYESİ 13 PEHLİVAN İLE KATILDI

Edirne Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Güreş Kulübü, Kurtdere Güreşleri’ne 13 pehlivan ile katıldı. Güreşleri; Büyük Orta Boyda mücadele eden Tansel Umut 8., Büyük Orta Serkan Üğdüler 8., Küçük Orta Yiğit Gider 16., Küçük Orta Boyda Ali Rıza Özkayalar 8., Teşvik bir boyunda Görkem Karabıyıklı 16. Sırada tamamlarken, Teşvik-1’de mücadele eden Berkay Örs 2. oldu.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30