banner137
banner25

Gürkan

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan düzenlediği basın toplantısında, kentin önemli dinamiklerinin bundan böyle bir arada hareket edeceğini ve yatırımlar konusunda oda ve borsa başkanları başta olmak üzere STK’larka beraber hareket edeceklerini kaydetti.

Özellikle Tunca nehri üzerinde uygulanması düşünülen ve Edirne Valiliği İl Özel idaresi,Edirne Belediyesi,Edirne Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası ile müşterek hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı’ndan alınan destek ile projesi onaylanan yaklaşık 12 milyon TL tutarındaki proje için Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nunda gerekli desteği vererek gerekenin yapılacağını söyledi.

Belediye Meclis Toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Recep Gürkan,Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Emin İnağ ile Edirne Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı İsmet Açıkgöz katıldı.

Başkan Gürkan Edirne’nin dinamikleri ile beraber Ankara’ya gittiklerini ve Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu ile görüştüklerini belirterek “Edirne’nin bir huzur ve barış kenti olmasını istiyorduk.Edirne’de kurumlar arasında özellikle’de kurum yöneticileri arasında bir kavga ortamı vardı.Artık bu ortamlar geride kaldı ve şu anki fotoğrafta bunu anlatıyor”dedi.

Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun gösterdiği ilgi ve alakadan son derece memnun olduğunu kaydeden Başkan Recep Gürkan “sayın Bakan Edirne için her türlü yardımı ve desteği vereceğini açıkça beyan etti.Biz projelerimizden bahsettik.Özellikle Tunca nehri üzerinde kurmayı düşündüğümüz projemiz için çok ümitliyiz ve çok beklentimiz var.Su akar Türk bakar söylemini artık tarihe gömecek bir proje bu.Bu projemiz zaman zaman tıkanma noktasına geldi.Ancak dün bunu sayın bakanımıza arz ettik ve kendiside bu projeye sahip çıktı.Bu konuda kendisine son derece minnettarız ve Edirne halkı adına kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz”diyerek yapılmak istenen projeden bahsetti.

SARAYİÇİ GÜREŞ SAHASI MODERNİZASYONU İÇİN İKİ KURUM TALİP

 

Gazimihal köprüsünden başlayarak Sayariçi alanını da içine alan proje kapsamında yeni yıl itibari ile çalışmalara başlanacağını kaydeden Gürkan projeyi bir buçuk yılda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. “Sular üstünde yükselen şehir Tunca projesi” adı verilen projede Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı alanında proje kapsamında olduğunu ifade eden Gürkan “Bizim oradaki güreş stadyumunu yenilemek isteyen iki kurumumuz var. Tabi orası doğal sit alanı olduğu için Anıtlar Kurulu ile de ortaklaşa çalışma yürütüyoruz ama iki kurumumuz da talipli. Bunlardan birisi Türk Hava Yolları, birisi de Gençlik ve Spor Bakanlığı. Şu anda proje çalışmaları yapılıyor, alt yapı çalışmaları yapılıyor. Dün sayın Bakan'la Kırkpınar alanı Sarayiçi'nden taşınsın mı? Taşınmasın mı diye de konuştuk ve bir fikir tartışması yaptık. Sonuç olarak biliyorsunuz 1923'e kadar Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Yunanistan'ın Samora Bölgesi'nde yapılıyordu. 1923'ten bu yana da Sarayiçi'nde yapılıyor. Hepimizin ortak düşüncesi, Kırkpınar'ın 653 yıllık geleneğinin yaklaşık 560 yılı Samora'da ama 90 yılı Sarayiçi'nde dolayısıyla Sarayiçi'nde de artık gelenekselleşmiş, yerleşmiş Kırkpınar olgusu. Aynı mevcut yerinde devam etmeye karar verdik. Bence de doğrusu budur”şeklinde konuştu.


 

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30