banner137
banner25

Gürkan

Edirne’de bir yerel gazete tarafından haber sayfalarına taşınan ve 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Edirne’de yapılan FETÖ/PDY operasyonunun ardından hazırlanan iddianameye dayandırılarak yapılan çarpıtma haberde Edirne İmamı adı verilen kişinin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile görüştüğü iddiaları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Yapılan haber üzerine açıklamalarda bulunan ve haberin direk kendisini kamuoyu önünde küçük düşürmeye yönelik ve halkta farklı bir algı yaratma çalışması olduğunu belirten Recep Gürkan bugün çok sesli bir açıklama yaparak haberin gerçeği yansıtmadığını ve haberin kişilere hizmet eden bir haber olduğunu belirtti.

CHP İl Başkanlığı önünde düzenlenen ve miting niteliği taşıyan açıklamada yüzlerce partili ve Başkan Gürkan taraftarı katıldı.Halkın desteğini yanına alarak yapılan açıklamada CHP Milletvekili Erdin Bircan,Okan Gaytancıoğlu hazır bulundu.

Gazete haberine göre Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın seçim çalışmaları sırasında Edirne imamı olarak bilinen kişi ile görüştüğü ve sık sık bir araya geldiği ve seçimlerde partisine destek istediğinin yanı sıra,cemaat üyelerinin Gürkan’ı destekleme kararı aldıklarının yazılması üzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan iddialara cevap verdi.Parti önüne büyük destekle gelen ve sürekli olarak “Adam gibi adam Recep Gürkan”, “Durma ilerle örgüt seninle”, “Edirne’ye yakışan Recep Gürkan” sloganları ile konuşma yerine geçen Gürkan sandalye üzerine çıkarak “ben kimseye bugüne kadar boyun eğmedim.Hayatta iki şekilde boynumu eğerim! Belki bir çoğunuz bunu bilmez ama camiye gittiğimde alnım secdeye varınca boynumu eğerim,birde siz halkıma karşı selam vermek için başımı eğerim bundanda hiç gocunmam bir kez daha eğilirim”dedi.

Kendisine yönelik eleştirileri açıklayan Gürkan “Biz siyasetçiyiz, seçim zamanı biz herkese gider oy isteriz. Biz iş yerlerine gideriz, kurumlara gideriz, esnafa gideriz gazetelere gideriz, oy kullanan herkese gider oy isteriz. Oy istemek için cemaatin okuluna gittiğimizde cemaatçi, sanayideki motorcuya gittiğimiz de motorcu, peynir üreticisine gittiğimizde peynirci, gazeteye gittiğimizde gazeteci oluyorsak, o zaman çok meslek sahibi olmamız gerekir. Hayatım boyunca hiç gizli saklı iş yapmadım. Arkadaşlarıma seçim zamanı nerelere gittiğimizi facabooktan çıkartmalarını istedim. Edirne’de 3 kolej vardı o önemde; Bahçeşehir, Beykent ve Serhat Koleji. Bahçeşehir’e gitmişiz. Beykent’e gitmişiz okul yöneticileri karşılamış, Ticaret Odasına gitmişiz. Dönemin başsavcısına gitmişiz, Edirne Barosu’na gitmişiz, TREDAŞ’a gitmişiz, İl Özel İdareye gitmişiz, Vergi Dairesine, Defterdarlığa gitmişiz. Cemaatin okuluna da gitmişiz. Oturup sohbet etmişiz. Ömer isimli bey ilk geldiğimizde yokmuş, sonra gelmiş sohbet etmişiz” dedi.

Edirne’de yaşananları ve yaşatanların kimsenin yanın kar kalmayacağını belirten Gürkan “Edirne’de hakimler var! Hiç kimsenin yanın hiçbir ey kar kalmayacak”diyerek 17 Ağustos 2014 tarihli Akşam Gazatesindeki haber küpürünü gösterdi.

Kendisini FETÖ’cü gibi göstermek isteyenlerin zamanında yayınlanan gazete haberinde kendilerinin cemaate açık destekçi olarak fişlediğini belirten Gürkan “ habere göre kimisi için cemaate yakın,kimisi için içkici gibi yakıştırmalar var.Üç tane örnek vereceğim.G.T. Gazeteci Gökhan Tuzladan kardeşim burada.Fişlemeye göre Cemaate karşı.Yabancı ülke istihbaratçılarla temas halinde,istediklerimizi yapmayan biri,takip edilmeli,önü kesilmeli.Ak partili bir iş adamı için, P.Ö sakıncalı,çevresi geniş,bizim için tehlike.Partimizde biri T.Ö avukat belediye başkan adayı cemaate karşı önü kesilmeli.Çok inatçı tavsiye edilmeli R.G. yani ben. Mali işlerini E.U takip edere yani benim o dönemdeki danışmanım”diyerek fişleme örneklemesini verdi ve son olarak kendisine iftira atan kişi hakkında ki fişlemeyi okuyarak “L.K. gazeteci.Cemaatle birlikte hareket ediyor.Yanında yer alınmalı,kollanmalı”diyerek kimin cemaat yanlısı olduğunu ortaya koydu ve kendisine yapılan haksız eleştiriyi cevaplamış oldu.

Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu’da yaptıkları konuşmayla yapılan haber karşısında dik bir duruş sergileyerek Başkan Gürkan’ın hem teşkilat olarak hemde kendilerinin yanında olduğunu gösterdiler.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30