banner78
banner25

Gurbetçilerin yoğunluğu başladı!

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve yıllık izinlerini anavatanlarında geçirmek üzere Türkiye’ye gelen gurbetçilerin yolculuk çilesi başladı.

Binlerce kilometre yolu araçları ile gelen ve yollarda çeşitli sorunlarla karşı karşıya gelen gurbetçiler yaklaşan Ramazan bayramı öncesinde aldıkları yıllık izinleri için Kapıkule sınır kapısından yurda giriş yapmaya başladılar.

Geçtiğimiz haftalarda başlayan ve bu hafta yoğunluğunu arttıran gurbetçi trafiğinin önümüzdeki hafta dahada yoğunlaşması bekleniyor.

Son 24 saat içinde yaklaşık 5 bin aracın giriş yaptığı Kapıkule gümrük kapısında eskiye oranla yoğunluk görüntülerinin azlığı dikkat çekerken alınan bazı önlemler gurbetçilerin bekleme süresini aza indirmiş durumda.

12 peronda 24 bilgisayar ve ikide ilave bilgisayar ile toplam 26 bilgisayarı devreye sokarak hizmetin verildiği Kapıkule Gümrük kapısında gurbetçiler yine bekleme süresinin çokluğundan yakınıyorlar.

Almanya,Hollanda,Fransa gibi ülkelerden karayolu ile gelen gurbetçiler binlerce kilometreyi gelerek gümrük sahasında beklemelerinin anlamsız olduğunu belirterek işlemlerin dahada hızlandırılmasını istiyorlar.

Özelikle Bulgaristan tarafından ki gümrük sahasında devam eden inşaat çalışmalarının Türkiye’ye giriş tarafında tamamlanmasından dolayı beklenen sıkıntının yaşanmadığı görülürken en büyük sorunun Bulgaristan’ın yolları ve Sırbistan sınır kapısı olduğu belirtildi.

Gurbetçi vatandaşlar yola çıkacak arkadaşlarına çağrıda bulunarak “Bulgaristan ve Kapıkule  üzerinden gelmeyin.Yunanistan üzerinden gelmeniz daha karlı ve akıllıca olur”çağrısında bulundular.

Trakya Gümrükleri Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ise yaptığı açıklamada önümüzdeki haftanın sayılmaması durumunda bugün en yoğun günlerden birini yaşadıklarını belirterek “saat 17:00 itibari ile 5 bin aracımızın giriş işlemini yaptık.Dünde aynı sayıyı yapmıştık gün sonuna kadar 7 bin sayısını geçmeyi bekliyoruz.Bütün peronlarımız açık ve toplam 26 bilgisayar ile tüm araçların Türkiye’ye giriş işlemlerini yapıyoruz”diyerek gurbetçilere bir uyarıda bulundu.Gurbetçilerin özelikle evraklarını hazırlama konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve bununda beklemeye neden olduğunu belirten Yalçın “ vatandaşlarımız genelde vatan hasreti ile geldikleri için memuru görünce sohbet etmek istiyorlar.Tabi arkada kendilerini bekleyenlerin olduğunu düşünerek  mümkün olduğu kadar evraklarını hazırlamaları daha doğru olur.Personelimiz işini yaparken hem sohbet etsinler hemde yurda giriş işlemleri hızlı yapılmış olur”dedi.

Gurbetçilerin artık yoğunluk durumunu an ve an http://trakya.gtb.gov.tr/saha-canli-goruntu/kapikule-canli-izle sitesinden görebildiklerini ve buna göre bulundukları yerden seyre başladıklarını belirten Müslüm Yalçın “canlı kameralar sayesinde artık dengeli bir giriş var.Aşırı bir yığılma yok.Çok fazla talep olmasına rağmen sistemlerimiz sorunsuz çalışıyor.Polis arkadaşlarımız ve gümrük personelimiz 24 saat görev yapmakta.Dönüş yolunda ise kamera sayısını arttırarak diğer gümrük kapılarımızada koyacağız.Bizi buradan takip etsinler”dedi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30