banner137
banner25

Gün onların günü!

Türk Milletinin Bağımsızlık yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 94. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke çapında olduğu gibi Edirne’de olularda yapılan etkinliklere gerçekleşiyor.

İlköğretim okullarında düzenlenen etkinliklerde çok sayıda minik öğrenci Ata’ya olan bağlılıklarını yaptıkları gösterilerde haykırırken, Plevne İlköğretim okulunda yapılan gösterilerde ise minik yürekler adeta geleceğin teminatı olduklarını açıkça gösterdiler.

Plevne İlköğretim Okulunda düzenlenen törenler ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.Okul Müdürü Ahmet Ekşi’nin konuşmasının ardından çocuklar tarafından hazırlanan programlara geçildi.4. sınıf öğrencilerinde oluşan ve çeşitli meslek gruplarının sembolize edilerek düzenlenen oratoryoda Atatürk vurgusu yapıldı ve gösteri izleyen veliler tarafından sürekli olarak alkışlandı.

Merve Arı isimli öğrencinin okuduğu Şiir sonrasında ana sınıflarının dans gösterisine geçildi.1. sınıfların dans gösterisi ve şiirler ile devam eden gösteriler halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile devam etti.

Son olarak sahneye çıkan ve misafir olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Edirne’ye gelerek öğrencilerin yanında kalan Sırbistan Novi Pazar öğrencileri grubu yaptıkları gösteri ile günün finalini yaptılar. 

  

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30