banner137
banner25

Göz göre göre yandı!

Kaleiçi semti Maarif caddesi üzerinde bulunan iki katlı ahşap bine göz göre göre yandı.

90 yıllık ahşap bina sabah saatlerinde elektrikli ısıtıcının devrilmesi sonucunda yanmaya başladı.İki katlı ahşap evin ikinci katında başladığı bilinen yangına ilk müdahale, alt katta iş yeri olarak faaliyet gösteren Melek Anne isimli iş yerinin sahibi Sibel Barshan tarafından yapıldı.Yukarıdan kokular geldiğinin farkına varan Barshan ısıtıcının devrildiğini ve dumanların çıktığını görünce ilk olarak elektrikleri kapattı ve yanan yastıkların üzerine su sıkmaya başladı.Uzun süre su sıkan ancak sonrasında çevredeki vatandaşların durumu fark etmesi üzerine itfaiye haber veren vatandaşlardan önce olay yerine gazeteciler geldi.Yoğun dumanın içinde Sibel Barshan’ın su hortumu ile müdahale ettiğini gören gazeteciler,iş yeri sahibini dumanın içinden çıkartmak için ikna etmeye çalıştılar.İkna olmayan iş yeri sahibi zorla dışarı çıkartılarak güvenli bir noktaya götürüldü.

İtfaiyenin olay yerine gelmesi ile başlayan müdahalede itfaiye ekipleri yanmanın başlamadığı noktaya su ile müdahale ederken,hava alması için açılan camlar yanmayı hızlandırdı.Ekiplerin müdahale konusunda yetersiz kaldığı çevredeki vatandaşlar tarafından eleştirilirken ikinci aracın istenmemesi tepkilere neden oldu.Alevlerin çatı katını sarması ve büyümesi sonrasında çaresiz kalan ekipler takviye isteyerek yangına müdahale etmeye çalıştılar.

Bazı itfaiyecilerin maskesiz olması çatı katından müdahaleyi güçleştirirken gelen merdivenli aracın suyu merdivene basamaması müdahalede gecikmeye neden oldu.Araçlardan boşa akan suyu durdurmaya çalışan görevliler gelen diğer araçların takviyesi ile yangına geçte olsa müdahale edebildiler.

Yangının büyümesi ve çevre binalara sirayet etmemesi için uğraş veren ekipler,alevlerin yan binanın çatısına sıçramasına engel olamadılar.Giderek büyüyen ve kontrol altına alması güçleşen yangın 90 yıllık tarihi binanın iki katının kullanılamaz hale gelmesine neden oldu.

Yangının başlaması ile olay yerine kısa sürede gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yangını Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kurulu Bölge Müdürlüğü’nün balkonundan seyrederek itfaiye ekiplerini yönlendirmeye çalıştı.

Yangının yaklaşık iki saat süren çalışma neticesinde kontrol alınmasının ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan yangının bir ısıtıcının devrilmesi sonucunda çıktığını ve itfaiye ekiplerine geç haber verildiği için yangının büyüdüğünü ifade ederek “müdahaleyi kendileri yapacaklarına zamanında haber verselerdi, yangın bu boyuta varmazdı”dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılacağı ve tescilli sivil mimari örneği olan binanın yanmasında ihmali ve kusuru bulunanların tespit edileceği belirtildi.






 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30