banner137
banner25

Gazeteciler yıpranma istedi!
Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Başbakan Yardımcısı Arınç'ı makamında ziyaret etti.

Cemiyet Başkanı Nazmi Bilgin, Başkanvekili Savaş Kıratlı, Başkan yardımcıları Ertürk Yöndem ve Ayhan Aydemir ile Yönetim Kurulu üyeleri Güray Soysal, Ali Şimşek, Hande Fırat, Celal Çevirgen ve Mustafa Yoldaş'ın katıldığı ziyarette ''basın ve ifade özgürlüğü, sansür ve otosansür, tekelleşme ve sendikasızlaştırma ile yıpranma hakkı'' konularını içeren rapor Arınç'a sunuldu.
Bilgin, yaptığı konuşmada, devam eden anayasa değişikliği çalışmalarının bir fırsat olarak değerlendirilmesi, yeni anayasada basın ve ifade özgürlüğünün geniş yer alması gerektiğini ifade etti.

Türk Ceza ve Terörle Mücadele kanunlarındaki basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümlerin kaldırılması gerektiğini belirten Bilgin, gazetecilerin yıpranma hakkının 2008'den önceki haliyle uygulanması konusunda Arınç'tan destek istedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30