banner137
banner25

Finlandiya grubu Değirmendereli'yi ziyaret etti.
Finlandiya Parlamento Başkanı Eero Heinalouma, Finlandiya Büyükelçisi, Finlandiya Dostluk Grubu Başkanı ve Finlandiyalı üç milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisine ziyarette bulundular. Söz konusu ziyaretleri kapsamında 30 Mayıs 2014 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU ile bir araya gelen Parlamento Başkanı ve Finlandiya heyeti, CHP Genel Merkezinde yaptıkları toplantıda Türkiye’de demokrasi, basın özgürlüğü, Suriye, Arap Baharı gibi konuları ve ikili işbirliği alanlarını değerlendirdiler.

Gerek bu toplantıya gerekse aynı gün TBMM Finlandiya Dostluk Grubu tarafından Finlandiya heyetine verilen öğle yemeğine katılan Edirne Milletvekilimiz Kemal DEĞİRMENDERELİ şu açıklamalarda bulundu: ‘’Heyetin sorularından ve yorumlarından çıkarımım; Bir AB ülkesi olan Finlandiya’nın Türkiye’deki anti-demokratik, kadın erkek eşitsizliğini körükleyen ve eğitimde tek bir politika izlemeyen ülkemiz hükümeti ile ilgili kaygılar taşıdığıdır. Muhalefet olarak, Sayın Genel Başkanımız, Dış İlişkiler ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılarımız, PM üyelerimiz ve biz Milletvekillerinin katıldığı planlanandan uzun süren görüşmemizde biz de kendi endişelerimizi ve sorunların çözümü için uygulanabilecek alternatif yolları paylaştık. Ayrıca çok faydalı olabilecek sanayi ve çevre konularındaki işbirliği imkanlarını değerlendirme çalışmalarımız da devam etmektedir.’’

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30