banner137
banner25

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop,yaklaşan referandum öncesinde Edirne’ye gelerek “evet”demenin artılarını paylaştı.

İlk olarak Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde “Yeni Anayasa Yeni Türkiye”konulu konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

Konferans öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Şentop Almanya’nın Bakanlara uyguladığı tavrı değerlendirdi ve Almanya’nın hayırcılardan yana bir tavır içinde olduğunu belirtti.

Almanya’nın “hayır” diyenlere imkan sağladığını “evet” diyenlere ise aynı imanı sağlamadığını belirten Şentop “Almanya ve Almanya gibi hareket eden bazı ülkeler adet oy kullanacaklarmış gibi bir tavır içerisindeler. Almanya'daki vatandaşlarımız, Türkiye'den evet lehinde de, hayır lehinde de gelecek olanları dinlemek istiyorlar. Almanya hayır diyenlere imkan sağlıyor. Türkiye'den gelecek olanlara da sayın Baykal'ın tavrı güzel bir tavır. Gitmemesi ama ona izin vermişlerdi. Sorunu bakanlarımıza çıkarttılar. Cumhurbaşkanımızın gelişi ile ilgili konuşuyorlar.Tabi bu çok yanlış. Türkiye'nin iç meselesi referandum da Almanya başta olmak üzere Hollanda'nın, Avusturya'nın tavır alması yanlış bir şey. Bizim Avrupa'nın genelinde vatandaşlarımız var. Bunlar oy kullanacaklar. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanlarımızın oraya gitmesi gayet normaldir. Almanya'yı burada kınıyorum. Başta Almanya olmak üzere Avusturya Başbakanın açıklamaları çok yanlış açıklamalar. Bir taraftan diyebilirsiniz “belki gelmesin yanlıştır” ama bunu söyleyebilirsiniz, buna hakkınız olabilir. Başbakanısınız Avusturya'nın ama 'Türkiye'de yapılan anayasa değişikliği yanlıştır, kuvvetler ayrılığı gidiyor gibi sen kimsin? Niye karışıyorsun? Türkiye'nin içişlerine. Türkiye'nin içinde anayasa komisyonunda tartışılmış, konuşulmuş, karara bağlanmış metinle ilgili, Türkiye'nin iç meselesi, iç siyaseti ile ilgili görüş bildirmesi çok ayıp, çirkin bir davranış.”şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile beraber Avrupa’ya giderim demesinide değerlendiren Şentop “Çok güzel,çok asil bir davranış olarak görüyorum. Mesele Cumhurbaşkanımızın meselesi değil. Türkiye'nin meselesidir. Orada yaşayan bu kadar vatandaşımız varken vatandaşlarımız oy kullanacakken, Almanya'da oy kullanması için 13 tane mekan bizim temsilciliklerimizin olduğu yerler ama orayla ilgili Almanya ile görüşerek böyle bir imkan tahsis edildi. Böyle bir tablo varken, onlara niye evet deneceğinin anlatılmasını engellemek, Almanya'nın Cumhurbaşkanımıza değil Türkiye'ye karşı bir tavrıdır. Bütün siyasi liderlerin Cumhurbaşkanımızın söylemiyle beraber hareket etmesi, arkasında durması gerekir. Bahçeli'nin milli duruşu bunu her zaman göstermiştir zaten”dedi.

Öte yandan konferansın yapılacağı salona gelen öğrencilerden bazıları salona alınmadı.Sorun çıkaracağı anlaşılan marjinal grup polis tarafından uzaklaştırıldı.Grup ise salona alınmamalarına tepki gösterdi.

Şentop konferansın ardından program dahilinde programına devam ederek ETSO Edirne Ticaret ve Sanayi Odası heyeti ve Baro başkanlığını ziyaret ederek sohbet etti.

Edirne Süt Üreticiler Birliği’ni ziyaret eden Şentop burada Birlik Başkanı Mustafa Suiçmez ve Muhtarlar tarafından kapıda karşılandı.

Bir süre sohbet eden ve muhtarları dinleyen Şentop süt piyasasındaki son durum hakkında üreticilerden bilgi aldı ve taleplerini dinledi.Kendisine süt ikram edilen Şentop sütü yudumlayarak görüntü almak isteyen gazetecileri uyaran danışmanına “süt içerken çekebilirler.Bunda bir şey yok.Süt içiyoruz”dedi.

Şentop daha sonra yaya olarak Ak Parti il binasına geçerek burada partililerle bir araya geldi.Partiye geçmeden önce ise ticari taksi esnafıyla bir süre sohbet ederek referandum değerlendirmesi yaptı.

Şentop’un akşam saatlerinde özel olarak hazırlanan bir restoranda genelde “hayır” vermesi düşünen STK başkanları veya yöneticileriyle bir araya gelerek “evet” demenin gerekçelerini anlatacağı öğrenildi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30