banner78
banner25

Emniyet Müdürü Ceylan teşkilatı anlattı!
Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 167’nci yıldönümü, nedeniyle devam eden etkinlikler kapsamında DSİ 11’inci Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.Törene Vali Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek ile çok sayıda polis ve daire müdürü katıldı.
 Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, milli birlik ve beraberlik ilkesi doğrultusunda halkın güvenliğini sağlamak için hizmet eden Polis Teşkilatı’nın 167’nci kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Şan ve şeref dolu 167 yılı geride bıraktıklarını ifade eden Ceylan, “Halkın huzur ve güvenliğini sağlayıp suçların işlenmesini önleyen polis teşkilatı, tarih boyunca asayiş görevini sürdürdü ve sürdürmeye de devam edecektir” dedi. Ceylan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Teşkilatımız, Osmanlı İmparatorluğu’nun batılılaşma hareketi sonrası 10 Nisan 1845’te kuruldu. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan, 300 bin personeli ile 24 saat çalışan, gücünü yasalardan alıp tarafsızlık ilkesiyle görevini en iyi şekilde ifade eden teşkilatımız, vatandaşlarımızın daha huzurlu bir yaşam sürmesini hedeflemektedir.
İlimizin de daha huzurlu bir kent olması için çağın gereği olan planlı çalışma kapsamında teşkilatımız çalışmalarını sürdürüyor. Kapımız her vatandaşımıza açık. Halkımız bize güvenmeli ve yardımını esirgememeli. Suç ve suçlarla mücadelede çağın teknolojik imkânlarından faydalanarak MOBESE yardımıyla suçun önlenmeden oluşmasını hedefliyoruz. Yeni hizmet binamız 2012 yatırım programına alındı. Geri Gönderme Merkezi’miz de yıl içinde hizmete girdi. Binamız, insan haklarına uygun ve modern bir bina. Ayrıca teknolojik suçlarla daha iyi mücadele etmek için Bilişim Suçları Şube Müdürlüğümüzü devreye soktuk. Buradaki personelimizin hepsi hacker seviyesinde. Bir de Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü’nü faaliyete geçirerek vatandaşlarımıza daha yakın olmayı amaçladık.”
Etkinlikte konuşan Vali Gökhan Sözer ise insanlık tarihi ile güvenlik tarihinin eşdeğer olduğunu, insanların önce güvenlik sonra da barınma ihtiyacını karşılama gereksinimi için çabaladığını belirtti. Modern toplum ve devletlerin ülkelerini, güvenlik üzerine inşa etme zorunluluğun olduğunu ifade eden Vali Sözer, “Ülkemizde üstün hizmet anlayışıyla dış güvenliğimizi Türk Silahlı Kuvvetleri, iç güvenliği ise polis ve jandarma teşkilatlarımız sağlamaktadır. Bugün 167’nci yılını kutladığımız teşkilatımız daha eskiye dayanıyor ancak modern anlamda 167’nci yaşını kutluyor. Günümüzde artık suçun vasfı ve niteliği değişti. İnsanlığı tehdit eden unsurlar da bu bağlamda yetişti. Polisimiz de çağa uygun önlemini aldı.
Son yıllarda ülkemizde huzuru bozan terör de polis teşkilatımızın görevleri arasında. Terör ve terör unsurlarının yıkıcı ve bölümü eylemleri karşısında kahraman polisimiz mücadelesini canla başla sürdürmektedir. Maddi ve manevi kaybı yanı sıra canlarını, vücutlarının uzuvlarını yitiriyorlar. Buna rağmen görevlerini büyük bir sorumluluk bilincinde sürdürmektedirler. Anayasaya, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı Türk Polis Teşkilat’ımızın 167’nci yılını kutlarım” dedi.
Konuşmaların ardından Polis Haftası etkinlikleri kapsamında ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve bisiklet yarışmasında başarı elde edenlere ödülleri takdim edildi. Daha sonra katılımcılara kokteyl verildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30