banner78
banner25

Ekipler ortak tatbikat yaptılar!
20-24 Ekim tarihleri arasında “Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri” ekipleri tarafından Kırklareli’nin Değirmenköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde düzenlenen “Kırklareli UMKE Eğitim ve Tatbikat Kampı” başarı ile sonuçlandı.

Edirne,Kırklareli ve Tekirdağ illerinin içinde bulunduğu 20. Bölge Koordinasyon illeri UMKE ekipleri ve AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen tatbikatta Edirne 2 UMKE aracı ve 8 Umke personeli ile tatbikata katılarak başarılı bir ekip ruhu içinde görevlerini yerine getirdiler.
Ekiplerin Dupnisa mağarası yakınında b,r araya gelerek gerçekleştikleri tatbikatta olası bir afet veya gelişen bir olayda hasta taşıma teknikleri başta olmak üzere, göçük altından hasta kurtarma taktikleri ve dar alanda hasta kurtarma teknikleri uygulamalı olarak yapıldı.
Ortak düzenlenen tatbikatta afet tehlikesinin önceden tahmin edilmesi ve zararlarının azaltılması hedeflenirken UMKE ekiplerininde bilgi ve becerilerinin gelişmesi, deneyimlerinin arttırılması ve ülkemiz başta olmak üzere yurt dışında meydana gelebilecek afet ve doğal afetlere karşı 20. Bölge Koordinasyonu illerinin UMKE ekiplerinin her an göreve çıkacak şekilde hazırlıklı olmalarını sağlandığı görüldü.


               

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30