banner137
banner25

Eğitimciler öğretmenleri unutmadı!
Eğitim ve Bilim İş Görenleri (Eğitim-İş) Sendikası Edirne Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kahvaltı düzenledi. Çok sayıda katılımın olduğu kahvaltıda, yeni emekli olan sendika üyesi öğretmenler de unutulmayarak plaket ve çiçeklerle ödüllendirildi.

Eğitim İş Edirne Şubesi tarafından Hilly Hotel'de düzenlenen kahvaltıda 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla sendika üyesi eğitimciler biraraya geldi. Çok sayıda katılımın gözlendiği kahvaltıda emekli olan öğretmenlere plaket ve çiçek verildi. Programda Eğitim İş Edirne Şubesi Başkanı Hikmet Bölükbaşı bir de konuşma yaptı. Bölükbaşı, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu hatırlatarak bu işi yapacak kişilerin gönül vererek yapması gerektiğini söyledi. Cumhuriyet'in ilk yıllarıyla günümüz Türkiyesi'ni kıyaslayarak devam eden Bölükbaşı şöyle konuştu;

“Günümüz Türkiye'si ile karşılaştırdığımızda, AKP hükümeti, hem manevi hem de maddi anlamda öğretmen ve öğretmenlik mesleğini sıradan bir hale getirmiştir. Alo 147 hattı, öğretmeni şikayet hattına dönüşmüş, yeni atanan okul müdürleri ve veliler ile yaşanan sorunlar öğretmenlerimizin huzurunu kaçırmakta, baskılar artarak devam etmektedir. Son günlerde, en büyük güvencemiz olan 657 sayılı devlet memurları kanunu kaldırılarak eğitimi paralı, öğretmen de sözleşmeli yapmak istenilmektedir. Hükümet, memurları devlete yük olarak görmektedir. Yakın tarihte ülkemizi ziyaret eden Finlandiya devlet başkanı, Finlandiya'nın kalkınmasını eğitime ve öğretmene yapılan yatırıma borçlu olduklarını belirtmiştir. Bizim ülkemiz için bunu söylemek mümkün değildir.”

“ÖĞRETMENE SAHİP ÇIKAN YOK”

Öğretmenler gününü önceki yıllara nazaran çoşku ve neşe içinde kutlayamadıklarını söyleyen Bölükbaşı; “Çünkü öğretmenler mutlu değil. Öğretmenlerimiz her gün sorunlar yaşamaktadır. Sorunlarımız sürekli artmaktadır. Her yıl arkadaşlarımızın yaşadıkları sorunlardan dolayı Eğitim-İş olarak, mahkemelere en az elli civarında dava açmaktayız. Bu da yaşadığımız sorunların ne kadar çok olduğunu göstermektedir. Öğretmeni destekleyen ne milli eğitim müdürlüğü, ne de öğretmene sahip çıkan bir bakanlığımız vardır diyemiyoruz” dedi.

Sendika Edirne Şubesi Başkanı Bölükbaşı daha sonra Eğitim-İş üyesiyken emekli olan öğretmenleri sahneye çağırıp plaket ve çiçek verdi. Etkinlikte plaketle ödüllendirilen öğretmenlerin isimleriyse şu şekilde;

“İrfan Demirkan, Mübeccel Türen, Mustafa Erdaş, Emel Zaimoğlu, Yücel Balkanlı, Ayşe Tosun, Ali Rıza Güzelharcan, Fatma Paytar, İbrahim Kıyar ve Ferhan Kızılkaya”


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30