banner78
banner25

Edirne'ye İngiliz otobüsü!
 Tarih ve Kültür şehri, Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapan ve birçok tarihi eseri bünyesinde barındıran Edirne'de, 'Panoramik Gezi Otobüs'leri devreye girmeye hazırlanıyor. Belediye Meclisi Ulaşım Komisyonu'nun bugün meclise sunduğu ve kabul edilen kararla söz konusu tur otobüslerinin rotası belirlenirken, Belediye Başkanı Recep Gürkan sistemi Kırkpınar'a kadar yetiştireceklerini söyledi. Gürkan ayrıca, ilk etapta ETUS'un aldığı bir araçla deneme amaçlı ücretsiz olarak sistemi deneyebileceklerini de sözlerine ekledi.

Dünya'da birçok şehirde örneği bulunan ve City Sightseeing – Hope on Hop Off Tour olarak adlandırılan Panoramik Gezi Otobüsü Kırkpınar'a kadar Edirne'de de hizmete başlayacak. Belediye Meclisi'nde söz konusu sistemin güzergâhlarının belirlendiği madde bugün itibariyle kabul edilirken, Ak Parti grubu, Ulaştırma Bakanlığı ve Trafik Komisyonu’ndan görüş alınmadığı için maddeye "ret" oyu verdi.

Söz konusu projeyle ilgili bazı firma sahiplerini Edirne'ye davet ettiklerini ve çalışma yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Bu işi yapan firma sahiplerini Edirne’ye davet ettik, Edirne’yi gezdiler. Uygulamacılar bu konuyu daha iyi biliyor. Edirne’yi dolaştılar çalışmalar yaptılar. Başladı, bitti, kaç saat sürüyor, her durak arası kaç dakika sürüyor onların bir sıralaması olacak. Çünkü bu otobüslerde kulaklık dağıtılıyor herkese. O dağıtılan kulaklıklarla otobüste özel bir sistem var. Selimiye Camii’nin önüne geldiğinizde Selimiye Camii’ni anlatmaya başlıyor. Bununda sıralamasının bir çok dilde anlatımının da yapılması lazım. Biz ilk olarak 6 dilde başlayacağız” dedi.

Sistemi Kırkpınar öncesi aktif hale getirmeyi plânladıklarını ifade eden Gürkan; “Güzergah oluşturuldu. Bayramdan sonra Kırkpınar’dan önce sistemi aktif etmeyi planlıyoruz. Araçlar henüz alınmadı. Araç bulmak zor. Belediye olarak biz yapmayacağız, ihaleye çıkaracağız. İlk etapta bir araç alınacak. ETUS bir araç alacak örnek olarak. Birkaç gün ücretsiz deneme yapacağız. Bu arada ücretini ihalede belirleyeceğiz. Önce uygulamayı görmek istiyoruz. Bunu özel sektör yapmazsa belediye olarak biz yapacağız” diye konuştu.

Ak Parti grubunun projeyle ilgili güzergâhın belirlendiği maddeye ret kararı vermesini de yorumlayan Gürkan, “Onlar olaya ve güzergahlara itiraz etmiyor. Onlar ulaştırma bakanlığından, trafik komisyonundan görüş alınsın istiyor. Fakat bunlar aylar süreceği için biz Kırkpınara yetiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan turistlere panoramik şehir turu sağlayacak gezi otobüslerinin Ulaşım Komisyonu tarafından başlangıç noktası Selimiye Cami altı olarak belirlenen güzergâhı ise şu şekilde;

“Selimiye Camii altı, Eski Camii (Ulu Camii), Talatpaşa Caddesi, Londra Asfaltı, Yeniimaret Yıldırım Sokak, Kum Yolu Nazar Baba Sokak, Beyazıt Cadde, Sarayiçi, 10000 Sokak, Sarayakpınar Yolu, Av. Murat Kayasöken Caddesi, Bademlik Caddesi, Yıldırım Caddesi, Hıdır Baba Sokak,

Tabyalar Yolu Sokak istikametinden geri dönerek Feyzan Sokak, Sarı Bayır Sokak, Kapıkule Yolu Caddesi, Sedde Sokak, Dar'ül Caddesi, Ferhat Ağa Sokak, Sedde Yolu Sokak, Tunca Köprüsü, İki Köprü Arası Caddesi, Meriç Köprüsü, Lozan Caddesi, Ressam Hasan Rıza Caddesi, Arifiye Caddesi, Halasiye Caddesi Orta Köy Caddesi, Lozan Caddesi İki Köprü Arası Caddesi, Sedde Yolu Sokak, Ferhat Ağa Sokak, Dar'ül Hadis Caddesi, Alemdar Caddesi, Tarlakapı Caddesi, Şehit İstiklal Vardar Caddesi, Atatürk Caddesi, Şükrüpaşa Anıtı, Talatpaşa Caddesi, Selimiye Camii ve Eski (Ulu) Camii.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30