banner78
banner25

Dışişleri Bakanı, Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Edirne programı çerçevesinde gerçekleştirdiği Edirne Belediyesi ziyaretinde Avrupa’ya demokrasi dersi verdi.

Selimiye camindeki namaz sonrası yaya olarak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret eden ve tarihi Edirne Belediye Binasını gezerek başkan Gürkan’dan bilgi alan Dışişleri Bakanı, Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Belediye Meclis Salonunda gördüğü yağlı boya tablonun Avrupa’nın ders alması gereken bir tablo olduğunu öğrendi.

1902 yılındaki Belediye Meclisinin yağlı boya tablosu altında Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan bilgi alan Çavuşoğlu o dönemde 12 kişiden oluşan meclisin 6’sının Müslüman diğer 6’sının ise gayri Müslüman olduğunu öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadı.

O dönemde insanların iç içe olduğunu ve renk,dil ayrımı gözetmeksizin yaşayabildiğini aktaran Belediye Başkanı Recep Gürkan “Osmanlı nasıl bir medeniyetmiş,Türklük nasıl bir medenyetmiş,neleri kapsamış,kimlere söz vermiş yani, benim inancımdan,benim dinimden,beni kökenimden dememiş, herkesin söz hakkının olduğu bir tablo.Yani o birleştirici,kültürel anlamda bir araya gelme,insan haklarına değer vermenin en somut göstergesi bu tablodur”diyerek Hollanda Başbakanına“sayın Hutte gelsin bu tabloyu görsün ve ders alsın”dedi. Bakan Çavuşoğlu’da “alır mı?” dedikten sonra başkan Gürkan “zannetmiyorum”diyerek cevap verdi.

Yağlı boya tabloda o dönemde Edirne’de yaşayan 1 Bulgar,1 Romen,1 Ermeni,1 Musevi,1 Rum ve 1 İtalya’nın yanı sıra 6 kişiden oluşan Müslüman Belediye Meclis üyesi bulunuyor. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30