banner137
banner25

Edirne sevgisi paylaştıkça çoğalıyor!
Kısa bir süre önce Edirne’de bulunan Edirne sevdalısı Ulusal Medya temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturduğu “Edirne Basın Kulübü” adından söz ettirdiği gibi ürettiği projelerle adını kamuoyunda sıkça söz ettirmeye başladı.

Edirne adını Ulusal anlamda yazılı ve görsel medyada olumlu olarak yer buldurtmak adına kentin idarecileri ile bir araya gelen ve onlara önce kendi aralarında yaptıkları istişareler sonrasında ortaya çıkan fikir ve projeleri aktaran Basın Kulübü temsilcileri Edirne sevgisini taçlandırmak için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a önerilerini sundular.

Dünya’da birçok turizm kenti başta olmak üzere önemli şehirlerde tanıtıma katkı sağlayacağı düşüncesi ile yapılan 3D görsel yazılardan oluşan “I Love Edirne” yazısının Edirne’ye uygulanması projesi Başkan Gürkan tarafından olumlu bulunarak Edirne kamuoyu ile paylaşıma geçildi.

Sevginin paylaştıkça güzel olacağı düşüncesi ile hareket eden grup üyeleri Başkan Gürkan’ının da bu sevgisini görerek Edirne adına yapılacak bir çalışmanın Edirne halkı ile paylaşılmasının anlamlı olacağını düşünerek konulacak yazının yerinin halk tarafından belirlenmesi gerektiği kaydetti.

Başkan Gürkan yaptığı açıklamada “Edirne'de son günlerde özellikle basın mensubu arkadaşlarımızın, Edirne Basın Kulübü'nün kamuoyunun tartışması amacıyla ortaya koyduğu bir öneri var. Bu öneriyi destekliyorum, dünyanın bazı şehirlerinde 3 boyutlu bir yazının Edirne'de uygun görülen bir yere konulması önerisi bu. Belediye başkanı olarak ilgi ve merakla bu tartışmanın sonucunu bekliyorum, Edirneliler nereye uygun görecek. Çünkü biz bu tür projeleri Edirnelilere soruyoruz.”diyerek yeri değiştirilmesi düşünülen Fatih heykeline ilişkinde belirlenecek yerin halk tarafından belirlenmesi gerektiğini ifade ederek “Bunları belli süre tartıştıktan sonra kamuoyu ve uzmanlarında görüşünü aldıktan sonra bu görüş bizim için muteber görüş olacaktır. Sonrada eyleme geçeceğiz. Hem "I Love Edirne" yazısını hem de Fatih heykelinin yeri böylece belirlenecek.”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30