banner137
banner25

Edirne bağlılığını gösterdi!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de düzenlenen törenlerle anıldı.

Sabah 08:30’da Atatürk anıtı önünde başlayan tören Halk Eğitim Merkezi salonunda Edirne Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan anma programı ile son buldu.

İlk olarak Atatürk anıtına gelen il protokolü ve öğrenciler,çelenklerin sunulmasının ardından saatler 09:05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundular. Sirenlerin çalınması ve araçlarından inerek klaksonlarını çalarak saygı duruşuna eşlik eden çok sayıda kişinin katıldığı anma etkinliğine bu yıl 54 Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı tören kıtası damgasını vurdu.

Saygı duruşu sonrasında tören alanından uygun adımda ayrılan tören kıtası başlarında rütbeli personelin talimatı ile uygun adım sayarak “şehitler ölmez,vatan bölünmez.Güçlü ordu,güçlü Türkiye.Vatan sana canım feda”şeklinde hep bir ağızdan bağırdılar.Törene katılanların ve yoldan geçen vatandaşların alkışları arasında geçişin sürdüren tören birliği bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamamasına neden oldu.

Anıttaki törenin ardından Atatürk’ün Edirne’ye geldiğinde kaldığı Belediye Başkanlığı binasında bulunan odası ziyaret edilerek konakladığı esnada yattığı yatağın üzerine karanfiller bırakıldı ve ardından Belediye Meclis Salonunda emekli öğretmen Seçkin Kurtiş tarafından o döneme ait gazete arşivlerinin yer aldığı resimler gelen ziyaretçilerin izlenimine sunuldu.

Her yıl Atatürk odasında bulunan ziyaretçi defterine günün anlam ve önemine binaen yazı yazan Edirne Valilerinin aksine Vali Şahin deftere yazı yamaya gerek olmadığını söyleyerek salondan ayrıldı.

İl Protokolü daha sonra Halk Eğitim Merkezinde hazırlanan törene katılarak buradaki Edirne Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriyi izlediler.




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30