banner78
banner25

Dr.Dilek Tucer hastalarına kavuştu!
Geçtiğimiz haftalarda Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı Edirne Devlet Hastanesi'nde Valilik tarafından izinli düzenlenen basın toplantısında Ergene ve yarattığı etkilerden dolayı kanser etkisi yarattığı gerekçesi ile yaptığı açıklamalardan dolayı toplumda infaal uyandırdığı gerekçesi ile Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından görevinden soruşturma tamamlanana kadar uzaklaştırılan Gastronoloji Uzmanı Dr.Dilek Tucer soruşturmanın tamamlanmasının ardından görevine iade edildi.Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen müfettişin soruşturmasını tamamlamasının ardından raporu Sağlık Baknalığı'na sunan yetkili Sağlık Bakanının onayı ardından Dr.Dilek Tucer'in görevine iade edilmesine karar veredi.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin imzasının taşıyan ve Valililkten gönderilen açıklamaya göre "Basına yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında açılan soruşturma süresince görevinden alınan Edirne Devlet Hastanesinde görev yapan Gastronoloji Uzmanı Dilek Tucer,  soruşturmanın tamamlanması ile birlikte görevine iade edildi"denildi.
Açıklamaya göre "
Edirne Devlet Hastanesinde görev yapan Gastronoloji Uzmanı Dilek Tucer, 09.09.2014  tarihinde hastanenin toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında,  kendi uzmanlık alanı dışında toplumda infiale yol açacak biçimde gıda sektörü ve halk sağlığı alanında  basına bilgi ve demeç verdiği, yetki alanı dışındaki  idari ve siyasi makamların görev alanına müdahele ederek toplumu yanlış yönlendirdiği ve bu konuda hiçbir  bilimsel veriler olmadan açıklamalarda bulunarak bir hekim sıfatına uygun düşmeyen tavır ve davranışlar sergilemesi nedeniyle Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından hakkında açılan soruşturma sona erene kadar görevinden uzaklaştırılmıştı. 
Konuyu incelemek üzere görevlendirilen Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin yapacağı soruşturma sürecinde, Uzman Dr. Dilek Tucer görevinden uzaklaştırılmış, soruşturmanın tamamlanmasının ardından 657 sayılı Devlet memurları Kanununun 144. maddesi uyarınca  hizmetlerini devamına engel bir husus olmadığı değerlendirilerek görevine iade edilmiştir"şeklinde yapılan açıklama hastalar tarafından büyük sevinçle karşılandı.
Bilindiği gibi Uzm.Dr.Dilek Tucer için sanal alem başta olmak üzere sosyal medya ve yazılı ve görsel medyada sahip çıkılması konusunda haberler yayınlanmış ve son olarak Atatürk anıtı önünde bir eylem planı hazırlanmıştı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30