banner78
banner25

Dorseden yük yerine insan çıktı!

Edirne Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler TIR dorsesi içerisinde 22’si çocuk olmak üzere toplam 97 Suriyeli sığınmacıyı yasa dışı yollardan sınırı geçmek üzereyken yakaladı.

Hava koşullarının Ege denizinde elverişli olmaması ve sahil güvenlik başta olmak üzere NATO ülkeleri tarafından Ege Denizinden geçişlerin önlenmesi için özel bir birim oluşturulacağı haberlerinin artması üzerine sığınmacılar bu defe rotayı eskiden olduğu gibi karaya yani Edirne iline çevirdiler.

İstanbul’dan çeşitli araçlarla karayolunu kullanarak sınıra yakın yerlere belirli ücretler karşılığında kendilerini getirten sığınmacılar dün gece geç saatlerde bir TIR sürücüsü ile anlaşarak dorse içerisinde kendilerini Edirne’ye bırakmalarını istediler.

Aralarında çocuklarında bulunduğu 97 kişiyi Selimpaşa yakınlarından alan ve Edirne Kapıkule sınır kapısına kadar getiren TIR sürücüsü Sait Çekiç, Bölge Trafik ekiplerinin TIR kuyruğu düzenlemesi sırasında fark edildi.Tır kuyruğuna girmeyen 34 JA 3651 plakalı TIR aracı bölge trafik ekiplerinin uyarısı sonrasında Kapıkule sınır kapısına 2 km varken durduruldu.Polis ekipleri tır sürücüsüne nereye gittiğini sordu.Sürücü Sait Çekiç Kapıkule’den evraklarını alacağını ve aracının boş olduğunu söyledi.Bunun üzerine ekipler jandarma ile birlikte TIR  dorsesini kontrol etmek istedi.Dorseyi açan ekipler dorsede yük yerine 97 Suriyeli sığınmacının olduğunu gördü.Bunun üzerine tır sürücüsü göz altına alınırken dorse içinde bulunan 22’si bebek ve çocuklardan oluşan 97 kişi getirilen midibüslere bindirilerek Göç İdaresi Müdürlüğü’ne götürüldüler.

Sürücü Sait Çekiç sığınmacıları İstanbul’dan aldığını ve Edirne’ye getirdiğini belirterek ücret alıpo alınmadığı konusunu cevapsız bırtaktı.Jandarma ekipleri yaptıkları ilk sorguda sürücünün Suriyeli sığınmacıları sınıra yakın bir noktaya getirip indireceğini ve sığınmacıların Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışacaklarını belirterek ücret karşılığı getirdiğini kaydetti.

TIR aracı Karayolları kanunu gereği amaç dışı kullanıldığı yani insan taşıdığı için otoparka çekilerek 15 gün trafikten men edildi.

Öte yandan Jandarma ekipleri aynı saatte Bulgaristan sınırına yakın Yol üstü köyü yakınlarında da 31 kişilik bir mülteci grubu kamyonet içinde kılavuzlarıyla beraber yakalayarak göz altına aldı.





banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30