banner78
banner25

Dorsedeki kaçakları jandarma fark etti!
 Kapıkule yolunda oluşan TIR kuyruklarında bekleyen sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Suriyeli kaçaklardan dördü branda ipini keserek gizlendikleri dorsede yakayı ele verdi. Kuyrukta geçiş için sıra bekleyen Naskov Nikolov isimli Bulgar sürücünün TIR'ına giren dört kaçak son anda fark edilerek jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Bulgaristan gümrüğünde gerçekleştirilen rüşvet operasyonu sonucu eleman azlığı dolayısıyla yavaş işlediği belirtilen TIR trafiği beraberinde birçok sorunu da getirdi. Edirne-Kapıkule kara yolunda oluşan 26 kilometrelik TIR kuyruğunu bekleyen sürücülerin bir sıkıntısı da dorselerine kaçak olan binen mülteciler oldu. Son dönemde özellikle ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Edirne'ye gelen ve yasadışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen Suriyeliler kilometrelerce kuyrukta sıra bekleyen TIR'ların brandalarını delerek ya da kapısındaki kabloyu keserek dorselerine biniyor.

TIRDA 4 SURİYELİ YAKALANDI

Söz konusu yöntemle Bulgar şoför Naskov Nikolov'un dorsesine binen 4 Suriyeli kaçak dün Jandarma ekipleri tarafından yakalandı. 3 gündür uykusuz olduğunu belirten ve uyumaya çalıştığı esnada kaçakların dorseye girdiğine fark eden Nikolov'a diğer şoförler de yardım ederek jandarmaya haber verdi. İl Jandarma ekipleri olay yerine gelerek şoförler tarafından kontrol altına alınan 4 göçmeni gözaltına aldı.

Öte yandan söz konusu durumdan oldukça şikayetçi olan TIR sürücüleri, Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Suriyelilerin, bilgileri dışında dorselere binmeleri nedeniyle bir çok sürücünün gümrüklerde zor durumda kaldığını belirterek, “Bunlar mafya kontrolünde Halkalı’da başlıyor bunların serüveni. Brandaları kesip yükün arasına saklanıyorlar. Bunu organize eden gruplar oluştu. Buna devletin el atması lazım” dedi.

“GECELERİ DORSE BRANDALARINI KESİYORLAR”

Suriye'den gelen kaçakların geceleri kuyrukta dolaştığını belirten şoförler; “Gördüğümüzde güvenlik güçlerine haber veriyoruz. Ama özellikle geceleri fark edemiyoruz. Çünkü TIR'ın dorsesinin üstüne çıkıp brandayı keserek içerisine giriyorlar. Kaçaklar geceleri kuyrukta getirip bindiriyorlar Güvenlik güçlerimizden yardım istiyoruz. Bazen geceleri dorselerin mühürleri profesyonelce sökülüp, Japon yapıştırıcı ile yapıştırıp içine kaçaklar bindiriliyor” şeklinde konuştu.

KAÇAK ARAMASI KUYRUĞU UZATIYOR İDDİASI

Öte yandan iddiaya göre oluşan TIR kuyruklarının Bulgaristan gümrüğünün, Türkiye tarafından gerçekleştirilen kaçak göçmen aramalarının düzenli ve kontrollü yapılmadığından dolayı aramaları titizlikle yaptığı ve kuyrukların bundan dolayı oluştuğu belirtildi. Bulgaristan gümrüğünde kullanılan bir alet aracılığıyla dorselerin içindeki karbondioksit oranının ölçüldüğü, oranın yüksek çıkması halinde içinde insan olduğu düşünüldüğü belirtilirken, bu işlemin bekleme zamanını uzattığı iddia edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30