banner137
banner25

Devrilen ağaçlar sınır kapattı!

Edirne il merkezinde etkisini gösteren yağış ve şiddetli rüzgar Yunanistan’a açılan kara sınır kapısı Pazarkule sınır kapısında ağaçların devrilmesine neden oldu.

Günübirlik Edirne’ye gelen çok sayıda Yunanlı turist sınırın her iki tarafınında ulaşıma kapanmasından dolayı saatlerce Türk tarafında beklemek zorunda kalırken,Yunanistan’dan Edirne’ye gelmek isteyen çok sayıda Türk vatandaşı da sınırın karşı tarafında beklemek zorunda kaldı.

Akşam saatlerinde etkisini gösteren rüzgarın ve yağışın ardından kentin değişik noktalarında çok sayıda ağaç devrilirken Pazarkule sınır kapısı tampon bölgede devrilen iki ağaç karayolu ile ulaşımının durmasına neden oldu.Ağaçların devrilmesi sonucunda enerji hatlarının kopmasından dolayı gümrük sahası karanlıkta kalırken jeneratöründe devreye girmemesi giriş çıkış işlemlerini yaya yapmak isteyen kişilerin işlemlerinin yapılamamasına neden oldu.

Tampon bölgede devrilen iki, yol güzergahında da devrilen iki adet ağacın kaldırılması için belediye ekiplerime haber verilirken,devrilen ağaçların tampon bölgede olması askeri yetkileri de harekete geçirdi.Askeri yetkililer ağaçların kaldırılması için tampon bölgede çalışma başlatırken,Yunan tarafındanda ağaç devrildiği bilgisinin gelmesi üzerine bekleyen çok sayıda araç Kapıkule sınır kapısına polis ekipleri tarafından yönlendirilmeye başladı.

Bazı Yunan vatandaşları duruma tepki göstererek “iki ağaç için bu kadar bekliyoruz.Ayıp..”diyerek eleştiride bulundular.

Sınırın ağaçların kaldırılması ve elektrik hatlarındaki arızanın giderilmesi sonrasında açılması bekleniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30