banner137
banner25

Demir köprü bakıma alındı!

Devlet Demir Yolları uhdesinde bulunan ve Edirne-Kapıkule demir yolu hattı üzerinde bulunan demir tren köprüsü yapımından bugüne ikinci defa bakıma alındı.

1970’li yılların başında yapılan ve Devlet Demir Yollarının tek tip projesi olarak demir yollarına kurulan ve nehir üstü veya viyadük bağlantılarını gerçekleştiren Tunca nehri üzerindeki demir köprü ikinci defa bakıma alındı.

Çelik konstrüksiyondan yapılan ve dubalar üzerine oturtulan demir köprü yılların yorgunluğunu üzerinde tutarken,dış etkenlerden dolayı yaşadığı tahribattan dolayı yine bakıma alındı.

Özel bir firma tarafından basınçlı kum püskürtülerek üzerinde bulunan boyalar tamamen kazınırken,küf ve oksit yapmış olan bölümleride daha kapsamlı bir temizlikle kazınıyor.

Demir yığını gibi görünen köprüde metal yorgunluğu olduğunu söyleyen firma elemanları yapılan bu bakım ve boyama işlemi sayesinde köprünün daha uzun yıllar sorunsuz bir şekilde hizmet vereceğini ifade ediyorlar.

2007 yılında boyanan ve aradan geçen zaman içinde yine köprüde baş gösteren paslanma ve oksitlenme sonrasında yine bakıma alınan ve boyaları kazınan köprü bu işlemler sonrasında anti pas atılarak yine gri renge boyanacak.

Boya sökme işlemini tazyiki çok yüksek basınçlarda olan kum püskürterek temizleyen elemanlar işlemin önümüzdeki ay içinde tamlanmasının beklendiğini belirttiler. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30