banner78
banner25

Cumhurbaşkanı'na sunulacak!

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından Trakya Üniversitesi’ne gönderilen Rektör adayı belirleme seçim takvimi gereği bugün Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde 6 adayın katıldığı Rektör aday seçimi yapıldı.

Prf Dr. Ahmet Günşen, Prf.Dr.Erhan Tabakoğlu, Prf Dr.Erol Ulusoy, Prf.Dr.Hüseyin Sarıoğlu, Prf.Dr.Metin Aydoğdu ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Yener Yörük katıldı.

Divanın oluşturulmasının ardından seçimlere geçildi.704 öğretim üyesi bulunan Trakya Üniversitesi seçimlerine 647 öğretim görevlisi katılarak oy kullandı.Diğer 57 öğretim görevlisi ise yurt dışı programı veya rahatsızlıkları nedeniyle mazeret belirterek seçimlere katılmadılar.

13:00 itibari ile başlayan seçimler saat 17:00 itibari ile son buldu.Oy’ların sayılması ile başlayan süreçte adayların heyecanları yüzlerinden okundu.Sayım işlemini yarım saat içinde tamamlayan divan alınan oyları tek tek dev ekrana yansıtarak anlık bilgilendirme yaptı.Seçim sonuçlarına göre açılan sandıkta 20 geçersiz,1 boş oy çıktı.Sandıktan "Ahmet Davutoğlu","Aziz Sancar" gibi isimlerin yanı sıra "Demokrasi"yazılı pusulaların çıkması salonda gülüşmelere neden oldu.Buna göre;

Prf Dr. Ahmet Günşen 82

Prf.Dr.Erhan Tabakoğlu 279

Prf Dr.Erol Ulusoy 11

Prf.Dr.Hüseyin Sarıoğlu 31

Prf.Dr.Metin Aydoğdu 4

Prf.Dr.Yener Yörük 219 oy aldı.

15 Temmuz’da sonuçlar YÖK’e gönderilecek ve 18-26 Temmuz tarihleri arasında Rektör adayları komisyon tarafından incelenecek,27-28 Temmuz tarihinde ise YÖK Genel Kurul Toplantısı yapılarak ilk üç sırayı alan adaylar 1 Ağustos günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak.Kararın 6 Ağustos günü açıklanması bekleniyor.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30