banner137
banner25

Çin heyeti Kapıkule'deydi!
Çin’in Uluslararası Karayolu Nakliyeciler Birliğine (IRU) katılım süreci  kapsamında  Kara Sınır Kapılarını incelemek amacıyla  Türkiye’ye gelen Çin Gümrük İdaresi ve IRU yetkililerinden oluşan heyet, 24.10.2014 tarihinde Kapıkule sınır kapısına çalışma ziyareti  gerçekleştirdi.

     Heyette, Çin Gümrük İdaresinden; Bölgesel İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Genel Müdürü YUAN Ziwei, Gümrük Kontrolleri ve Muayene Departmanı Müdürü   LI Huadong, Vergi Bölümü Müdür  Yardımcısı YU Qian, Bilim ve Teknoloji Departmanı Müdür Yardımcısı ZHONG Weiling, Siyasi ve Hukuki İşler Departmanı Müdür  Yardımcısı CHEN Shuguo, Uluslararası  İşbirliği Departmanı Proje Müdürü WANG Yang ; IRU heyetinde, IRU TIR Bölümü Başkanı Youlian GUENKOV, Çin ve Güneydoğu Asya Bölgesi Danışmanı Pengcheng Qu, Proje Yönetimi Dairesi Başkanı Cedric Oelhafen, Hukuki İşler Departmanından Nazife BULUT, ayrıca Gümrükler Genel Müdürlüğünde görevli uzmanlar Mustafa GÖKÇEOĞLU, Eser ÇENGEL, Anıl  EVMEZ ve  Rükan MERMER yer aldı.

     Trakya Gümrükleri Bölge Müdürü Müslüm YALÇIN tarafından Kapıkule VIP Salonunda  karşılanan heyetle ilk olarak kahvaltıda bir araya gelindi. Kahvaltı sonrası  Bölge Müdürü Yalçın, faaliyetleri, kaçakçılıkla  mücadelede kullanılan yöntemler  ile Elektronik Mühür ve Halat temalı sunum yapılarak karşılıklı işbirliği noktasında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda Bölge Müdür Yardımcıları  ve İdarecilerde  yer aldı. Sunumun  ardından  Bölge  Müdürü Yalçın tarafından YUAN Ziwei ve Youlian GUENKOV’a hatıra tabağı verildi.

     Daha sonra  TIR giriş-çıkış peronlarında ve X-RAY bölümünde incelemelerde bulunan heyet, yapılan işlemler hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı. Ayrıca  TIR Karnesi uygulamalarına yönelik konular da görüşüldü.

    Son olarak, Meriç Nehri kenarında öğle yemeğinde bir araya gelindikten sonra Heyete  Edirne’de  bulunan  tarihi mekanlar gezdirildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30