banner137
banner25

“CHP’ye buradan ekmek çıkmaz!”
AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, ''Edirne'de yapılacak çok iş var, yapılan çok iş de var, inşallah her geçen gün daha iyi noktaya geleceğiz'' diyerek CHP nin yaptığı çiftçi mitingine değindi ve CHP ye o meydanlardan ekmek çıkmayacağını belirtti.
Müezzinoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak sözlerine başladı.
Dün açılışı yapılan Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği'nin Edirne için çok anlamlı olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, Edirne'nin stratejik açıdan temsilciliklerin bulunduğu diğer iller İstanbul ve İzmir'den daha önemli bir konumda olduğunu belirtti.
Edirne'de yapılacak olan yatırımlara da değinen Müezzinoğlu,''Özellikle Karaağaç köprüsünün ihale aşaması tamamlandı. Artık şantiye yeri araştırmaları yapılıyor. Kazma vurulacak noktaya geldi. TOKİ tarafından kente yapılacak hastane stadyum, kapalı spor salonu, yüzme havuzuyla ilgili protokol imzalandı. İnşallah bu yatırımlar da yapılacak. Emniyet müdürlüğümüzün binası sıkıntılıydı zemin anlamında, yeni binasının yapılmasıyla ilgili tahsisat ayrıldı. Kısa zamanda yeni binanın yapımı başlayacak. Kente yakışır bir şekilde bir bina yapılacak. Ergene Nehri'ndeki kirlilikle ilgili çalışmalar yapılıyor. Yol haritası ve projeler belirlendi. Bu süreç bizi mutlu ediyor. çakmak ve Hamzadere barajı sulama kanallarıyla ilgili çalışmaları da yine takip ediyoruz. Edirne'de yapılacak çok iş var, yapılan çok iş de var, inşallah her geçen gün daha iyi noktaya geleceğiz'' dedi.
Edirne'nin turizm ve tarım kenti olarak bilindiğini ifade eden Müezzinoğlu, kentin yerel dinamiklerinin daha sağlıklı noktaya taşımaları gerektiğini belirtti.
CHP Edirne İl Başkanlığı'nın gündeme getirdiği mükerrer üyelikle ilgili konu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Müezzinoğlu, ''AK Parti olarak 8 milyonu aşkın üyemiz var. Üye olmak veya üyelikten vazgeçmek bireyin şahsi kararıdır. Bazen dün üye olan bugün bir sebeple üyelikten çıkabiliyor. Vatandaşın hangi partiye üye olduğunu bilme şansımız yok. Bize üye birinin de başka bir partiye üye olup olmadığını bilme şansımız yok. Bunu bilen tek bir yer var, o da Cumhuriyet Başsavcılığı. Başsavcılık 6 aylık periyotlarla üye analizi yapıp genel merkezlere bildiriyor. Bir sıkıntı varsa ortaya çıkıyor. Bu bugüne ait bir mesele değil.Benim İstanbul il başkanlığı yaptığım dönemde de bunun gibi problemler oldu. Bunu çok problem edecek bir olay olarak görmüyorum'' şeklinde konuştu.
 
“CHP ye buradan ekmek çıkmaz”
Öte yandan CHP tarafından İpsala’da düzenlenen çeltik mitingine ilişkinde bir gazetecinin sorusu üzerine açıklama yapan Müezzinoğlu “evet çeltik üreticimizin sıkıntıları vardır.Yok demiyoruz.Ancak ekim alanlarının  2.5 misli arttığı üretimin 4 misli arttığı bir ortamda çeltik konusunda nasıl bir sıkıntı olur merak ediyorum”diyerek çiftçinin durumunu verdiği bir örnekle gösterdi.
2002 yılındaki verilere göre Ziraat bankasının verdiği kredi miktarlarını aktaran Müezzinoğlu “2002 yılında 800 milyon liralık kredi kullanımı olmuş.Ancak bunun yüzde 58 i ödeme takibine giriyormuş.Bugün ise 22 milyar lira kullanılmış ve bunun yüzde 2 si ödeme takibinde.Yani geri kalan yüzde 98 lik oranda üretici borcunu ödeyebiliyor.Birileri hayali olumsuzluklar saymaya çalışıyor.Realite ortada.Biz çeltik üretiminde veya pirinç tüketiminde 2002 yılında Türk toplumu yüzde 40 ını tükettiği pirincin yüzde 40 ını kendi üretiyordu.Yüzde 60 ını ithal ediyordu.Bugün yüzde 80 ini kendi üretiyor yüzde 20 sini ithal ediyor.Burada çiftçi perişansa, çiftçi battıysa çiftçi nasıl bu kadar daha çok üretim yapıyor? Nasıl bu kadar geniş alanlarda üretim yapıyor? Birilerinin bunun cevabını vermesi lazım. CHP ye buradan ekmek çıkmaz.Netice o mitingden bir şey çıkmadığını kendileri de gördü”dedi. Yine bir soru üzerine “Çiftçiye ucuz mazot yok” diyen Müezzinoğlu “bizde popülist politika yok. Bu anlamda üreticiye mazot desteğini biz getirdik.Yapabileceksek daha iyisini biz yapacağız”şeklinde cevap verdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30