banner137
banner25

CHP Edirne Milletvekili Gürkan:''4+4+4 teklifi, ülkemizi geriye götürecek bir tekliftir''
CHP Edirne Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Recep Gürkan, ''4+4+4 teklif ülkemizi geriye götürecek bir tekliftir'' görüşlerini bildirdi.
Gürkan, yaptığı açıklamada, 4+4+4 diye adlandırılan yeni eğitim kanunu teklifinin ''rövanş'' almaya dönük bir teklif olduğunu öne sürdü. 8 yıllık kesintisiz eğitimin bir çok yararlarının olduğunun bilimsel kanıtlara dayalı olduğunu ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:
''4+4+4 teklifi ülkemizi geriye götürecek bir tekliftir. 8 yıllık kesintisiz eğitimin başarısız olduğunu kanıtlamış değildir. Bunu bakana da söyledim, televizyon mülakatlarımda da belirttim, parlamentodaki konuşmalarım da da söyledim. 8 yıllık kesintisiz eğitim 3,5 milyon okula gidemeyecek öğrencinin okula gitmesini sağlamıştır.''
Gürkan, ''Dün parlamentoda yaşanan arbedede, CHP'li milletvekillerinin, komisyon üyelerinin salona sokulmamasıyla, söz taleplerinin, önergelerinin işleme konulmamasıyla, 30 dakikada maddeleri geçirmeleriyle kimin despot olduğunu gördük. Edirnelilere şunu söylemek istiyorum, CHP bu Cumhuriyet'in kalesidir. CHP, Cumhuriyet'in bütün kazanımlarıyla, Atatürk ilke ve devrimleriyle ve değerleriyle, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşımaya kararlıdır'' görüşlerini dile getirdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30