banner78
banner25

Canı sıkılınca çatıya çıktı!
Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne bağlı Geri Gönderme merkezinde akşam saatlerinde olay çıktı. Canı sıkıldığı gerekçesi ile barınma evinin çatısına çıkan İran uyruklu bir kişi uzun uğraşlar sonrasında bulunduğu yerden indirilebildi.
Edinilen bilgiye göre yeni yapımı tamamlanan ve 700 kişi kapasiteli olan beş yıldızlı tesis niteliğinden ki barınma evinde bir aydan buyana kaldığı belirtilen İran uyruklu bir kişi havalandırma bahçesine çıktığı bir sırada demir parmaklıklardan çatıya tırmandı.Bir süre burada oturduktan sonra görevlilerin iknası üzerine aşağı inen mülteci için olay yerine İtfaiye ekibi çağırıldı.Gazetecilerin geldiğini gören barınma evindeki yabancılar yaşadıkları sıkıntıları camdan yaptıkları işaretlerle dile getirerek uzun süre tutulmalarını protesto ettiler ve camlara vurarak seslerini duyurmaya çalıştılar.Yaşanan hafif gerginlik üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden bir grup polis barınma evine gelerek güvenlik amaçlı koğuşlara girdi ve ortalığın sakileşmesi için müdahalede bulundu.
Şu an için Geri Gönderme merkezinde 165 kişinin kaldığı biliniyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30