banner137
banner25

Çamurun içinden aldılar!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak yeni umutlarla Avrupa yollarına düşen çok sayıda yabancı uyruklu şahsın umutları sınır noktalarında son buluyor.

Belirli ücretler karşılığında karayolu ile Edirne iline kadar getirilen ve daha sonra sınır noktalarına yakın yerlere bırakılan yabancı uyruklu çok sayıda vatandaş ya askeri yasak bölgede sınır devriyeleri tarafından yakalanıyor yada Jandarma ekiplerinin yaptığı denetimler sonrasında haklarında işlem yapılmak üzere Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderiliyor.

Dün gece yaşanan yeni bir göçmen dramında ise aralarında çoğunluğu çocuk ve bebek yaşta olan 31 kişi Bulgaristan sınırı yakınlarında çamura saplanmış bir şekilde bulundular.

Edirne merkeze bağlı Büyükismailçe köyü Bulgaristan sınırı yakınlarında yoğun yağmura rağmen çamura saplanan Suriyeli sığınmacılar Jandarma ekiplerinin yapmış olduğu arama kurtarma çalışması sonucunda yakalandılar.

Bulgaristan sınırını yasa dışı yollardan geçtikten sonra,Bulgar sınır görevlileri tarafından yakalanan 13’ü çocuk 31 kişilik Suriyeli grup yine sınır hattından Bulgar sınır görevlileri tarafından Türk tarafına atıldılar.Yağan yoğun yağmur sonrasında balçığa dönüşen tarlalık alanda çamura saplanarak mahsur kalan Suriyeli grubun imdadına Jandarma ekipleri yetişerek gece geç saatte kurtarma çalışması başlattılar.Büyükismailçe köyü sakinlerinin de katıldığı kurtarma çalışması yaklaşık 2 saat sürdü.Köylülerinde traktörlerle destek verdiği kurtarma çalışmasında Jandarma ekipleri çamur alandan büyük gayret göstererek grubun çıkarılmasını sağladı.Jandarma ekipleri aralarında bebeklerinde bulunduğu grubu köy kahvesine alarak soba ile ısınmalarını sağladılar.Soğuktan donmak üzere olan ve karınları 2 gündür aç olan gruba köy halkı evlerinde getirdikleri sıcak yiyecek ve üst baş yardımı yaparak çamur batak içinde olan Suriyelilerin imdadına yetiştiler.

Jandarma bölgesinde 2016 yılı verilerine göre 40 organizatör yakalanarak Mahkemeye sevk edilmiş bunlardan 20’si tutuklanmış ve 2 bin dolayında yabancı uyruklu şahsın yakalanmasının sağlandığı belirtildi. 





banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30