banner137
banner25

Büyükelçi Yörük “Türkiye’nin genç nüfusu bir koz!”

Dış İşleri Bakanlığı Edirne temsilciliğinin önemli konuklar vardı.

Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Hukuk Topluluğu öğrencileri, bugün Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliğini ziyaret ettiler.

Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Hukuk Topluluğu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ziyarette Büyükelçi Murat Ahmet Yörük Diplomasi mesleği, Dışişleri faaliyetleri ve teşkilat yapısı hakkında bilgiler vererek öğrencilere sunum yaptı.

Soru ve cevap şeklinde geçen toplantıda özellikle öğrencilerin sorduğu sorular Büyükelçi Yörük tarafından takdirle karşılandı.

20 yıllık mesleki tecrübesi ile önemli bir göreve sahip olan Büyükelçi Murat Ahmet Yörük,geleceğin Dış İşleri Temsilcilerine de önemli mesajlar verdi ve mesleğin zorukları ile güzel yanların anlattı.

Büyükelçi Yörük yaptığı açıklamada genç diplomat adaylarının neler yapması gerektiğini ve Bakanlığa girdikten sonra neler yapabileceğini konuştuklarını belirterek “Türkiye genç nüfusu olan bir ülke.Bu genç nüfus ulusal güç anlamında,özel kazanımı,özel kozudur.Bizde Dış İşleri Bankalığı olarak bu güçten istifade etmek istiyoruz.Buradaki genç arkadaşlarımıza Dış İşleri Bankalığını tanıtmak ve onlarıda bir ölçüde Dış İşleri Bakanlığına girebilecek genç diplomat namzetleri adayları yapabilmek için onlarla bir araya geldik.Çünkü bu arkadaşlarımızın enerjisine ve bakış açılarına ihtiyaçlarımız var”diyerek Türk Dış Politikasını değerlendirdiklerini kaydetti.

 Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Hukuk Topluluğu öğrencileri adına konuşan gençler ise yapılan ziyaretten son derece memnun oldukların belirterek önemli bilgi paylaşımında bulunduklarını ve bilgilerini pekiştirme fırsatına eriştiklerini ifade ettiler.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30