banner137
banner25

Bulgaristan'dan gelip AVM'lere dadanmışlar!

Bulgaristan’dan günübirlik gelerek Edirne’yi mesken tutan hırsızlar Edirne polisinin başarılı çalışması sonrasında yakayı ele verdiler.

Edirne’de vatandaşların yoğun olarak gittiği AVM’leri mesken tutan ve her geliş gidilerinde uğradıkları bu merkezlerde uyguladıkları taktiklerle alış veriş yapan bayanların çantalarından cüzdan ve değerli eşyalarını çalan şebeke elemanları Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin dikkati sonrasında yakayı ele verdi.

AVM müşterilerinin mağazalara yönelttiği “cüzdanım kayıp” şikayetlerinin artması üzerine mağaza sorumluları durumu polise haber verdi.Polisin ilk olarak güvenlik kamera kayıtlarını detaylı bir şekilde incelemesi ile başlayan süreç günler süren çalışmanın ardından neticeye ulaştı.Polis incelediği kameraların açılarına yakalanan ve dikkat çeken üç kişiyi mercek altına aldı.Şüpheli hareketleri ve alış veriş yapan bayanları perdeleme adı verilen yöntemle sıkıştırdığı ve çantalarında bulunan cüzdanları el çabukluğu ile aldığı görülen üç kişinin tespiti için yüz tanıma sistemi sayesinde kimlik bilgilerine ulaştı.AVM otoparkına geldikleri Bulgar plakalı aracın kayıtlarını ve ilimize giriş zamanlarını tespit ettikten sonra kime ait olduklarını tespit eden ekipler, aracın Kapıkule’den çıkış yapacağı bilgisini alınca araç ve içinde bulunan üç kişiyi gözaltına aldı.

İkisi bayan biri erkek olmak üzere olayla ilgisi olduğu tespit edilen 3 kişiyi gözaltına alan ekipler, yapılan ilk sorguda Bulgar uyruklu K.A.R., E.V.G. ve N.V.N. yi haklarında hazırladıkları evrak ve deliller ile Cumhuriyet Savcılığına sevk ettiler. Şüphelilerden kadın K.A.R. ve E.V.G. sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne konulurken araç sürücüsü N.V.N. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kameralara takılan görüntülerde iki bayanın alış veriş yapan bayanların yanına yaklaşarak, çantalarından paraları aldıkları hatta çaldıkları paranın miktarını öğrenmek içinde aynı mağaza içinde paraları saydıkları anlar ise güvenlik kameralarına an ve an yansıdı. Tutuklanan kadın zanlılardan K.A.R.’in ise 8 aylık hamile olduğu görüldü.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30