banner78
banner25

Bölge Müdürü Sabancı “kapak açma yok.Savaklardan gelen su var!”

DSİ 11 Bölge Müdürü Adil Sabancı yaşanan nehir taşkınları ile ilgili Bulgaristan tarafının kapak açmadığını belirtti.

Son bir haftadır Edirne’de yaşanan nehir taşkınlarına sebep olduğu bilinen Bulgaristan tarafındaki Arda,Meriç ve Tunca nehirleri üzerinde bulunan barajlardan su salınımı  yapılmadığını belirten Sabancı gelen suyun savaklar üzerinden gelen su olduğunu kaydetti.

Arda nehrinin debisinin artış gösterdiğini, bununda nehir su seviyelerinde artışa neden olduğunu ancak Meriç ve Tunca nehirlerindeki su seviyesinin dün geceden itibaren düşüşe geçtiğini kaydeden Sabancı “ana yatağımızda geceden itibaren yaklaşık 20 metreküp/saniye düşüş var.Ardada bir miktar yükseliş var ancak kayda değer bir artış yok.Bulgaristan’ın kapakları açması söz konusu değil, kapasitesi dolu savaktan aşan sular ülkemize Arda’dan gelmektedir.Bir kaç gün içinde Karaağaç yolu açılır duruma gelebilir.Yataklarımızın tamamı dolu.Ayrıca yerleşim alanlarına suyumuz tecavüz etmiş durumda değil.Bizim taşkın alanı ilan ettiğimiz yerlerden gitmektedir sularımız”dedi.

Öte yandan 3 bin kişinin yaşadığı Karaağaç mahallesine de vatandaşların ulaşımı askeri araçlarla sağlanmaya devam etmekte.Mahallede 112’ye bağlı sağlık ekiplerinin yanı sıra,Emniyet Müdürlüğü ekipleride 7-24 esasına göre hazır tutulmakta.

Yaşanan taşından dolayı Karaağaç yolunun büyük bir kısmı suyla kaplı olurken,Tunca ve Meriç köprülerinin üzerine çıkan sudan geçişlerde yine yüksek araçlarla sağlanıyor ve küçük araçların geçişine izin verilmiyor.

Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi sahası başta olmak üzere Balkan şehitliği ve diğer alanlar ile ekili tarım arazilerinin büyük bir bölümü sular altında.

Yetkililer suların 4-5 günden önce çekilmesinin söz konusu olmadığını,zarar ziyanın tespiti için suların tamamen çekilmesinin beklendiğini belirttiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30