banner137
banner25

Bir ayda 90 bin hasta!

Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun Edirne Milletvekili olarak Edirne’ye kazandırdığı en önemli hizmetlerden biri olan 400 yataklı Sultan Birinci Murat Devlet Hastanesi tam kapasiteyle çalışıyor.

Kurulduğu günde buyana bir kesim tarafından uzak olduğu gerekçesi ile eleştirilen,ancak eski hastane ile yeni hastane arasındaki rakamsal verilere göre bakıldığında artışın olması eleştirilerin boşa çıktığını gösteriyor.

105 polikliniği bulunan yeni hastanenin günde ortalama 3 bin’in üzerinde hastaya baktığını belirten yetkililer bu sayınını bazı günlerde 5 bin 300 seviyelerine ulaştığını,bununda bir rekor olduğunu ifade ediyorlar.

Özelikle her iki eski hastane ile kıyaslandığında 400 yataklı Sultan Birinci Murat Devlet Hastanesinin yeri ve konumu açısından kent merkezi dışında kaldığını ancak yeni yerleşim bölgesindeki hastalarında önceden sıkıntı yaşadığına dikkat çeken yetkililer “hastane aslında kent merkezinde.Ancak ulaşımla ilgili sıkıntılar vardı ve bunlar aşıldı.Belediyemiz ETUS araçlarının sefer sayılarını sıklaştırdı ve gece geç saatlere kadar ulaşım imkanı var.Vatandaşlarımız her istedikleri an hastanemize ulaşabiliyorlar”dediler.

Eylül 2015 ile Ekim 2015 ayında yapılan kıyaslamalarda,eski hastanelerde Eylül ayı hasta sayısının 67 bin 208 olduğu yeni hastanede Ekim ayı verilerine göre sayının 88 bin 912 olduğu ifade ediliyor.

 

“ACİL” ADETA POLİKLİNİK GİBİ!...

 

Hizmete gireli 2 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen her gün çok sayıda hastanın derdine derman aramak için doktorların kapısını aşındırdığı Sultan Birinci Murat Devlet Hastanesinde “Acil Servis” adeta poliklinik gibi hizmet veriyor.Hastaların sıra beklememek ve muayene parası ödememek için tercih ettiği ve mesai saatinden sonra yoğunlaştığı görülen “Acil Servis” aylık ortalama 22 bin 500 hastaya cevap veriyor.Bir önceki hastanelerin acil servis toplam sayısı Eylül ayının verilerine göre 20 bin 954 olurken Ekim ayı verilerine göre yeni hastanede 22 bin 500 olarak kayıtlara geçmiş durumda.

 

400 YATAKLI AMA!...

 

400 yatak kapasitesi olarak planlanan ve otel konforunda hizmet vermesi düşünülen hastanede zaman zaman odalar iki hatta üç kişiliğe kadar çıkartılıyor.Verilen hizmetin kusursuz olduğunu aktaran hasta ve hasta yakınları “adeta bir ev konforu sunulmuş durumda.Hemşire ve doktorlar sürekli olarak kontrolde ve temizlik ve hijyen ön safhada”dediler.Hastanenin hasta ve hasta yakınları tarafından da korunması,kollanması gerektiğini savunan yetkiler “önemli olan yapmak değil bakmak.Hastaneye sahip çıkmak halkımıza kalmış”dediler.

Eski hastanede yatan hasta olarak Eylül ayı verilerine göre rakamlar Bin 222’yi gösterirken, Sultan Birinci Murat Devlet Hastanesinde bu sayı Ekim ayı verilerine göre Bin 950 olarak kayıtlara geçti.

 

Rakamlara bakıldığında Sultan Birinci Murat Devlet Hastanesinin rağbet gördüğü ve hastaya verilen cevaba görede memnuniyetin hat safhada olduğu ifade edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30