banner78
banner25

Belediye 8 milyon TL'lik projeyi hayata geçiriyor!
Edirne Belediye Başkanı recep Gürkan'ın en iddialı projelerinden olan ve Trakya Kalkınma ajansı tarafından finanse edilen "Tunca Projesi" DSİ ile ilgili pürüzlerin giderilmesinin ardından hayata geçiyor.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Kültür Haftası Etkinlikleri açılışında konuşan ve proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Recep Gürkan Sarayiçi Er Meydanınıda içine alan projenin tamamlandığını 655'nci Kıkrpınar Yağlı güreşlerinin yenilenmiş yüzüyle bambaşka bir alan içinde gerçekleşeceğinin müjdesini verdi.
Eylül ayında ilk kazmanın vurulacağını ve bir yıl içinde tamamlanmasının beklendiğini belirttiğ proje ile ilgili konuşan Gürkan "Güreşlerin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'nın Eylül ayında yıkılarak yerine tüm Sarayiçi'ni kapsayacak olan 8 milyon liralık yeni bir rekreasyon sahası projesine başlıyoruz.Suni gölet ve havuzun yanı sıra yürüyüş ve bisiklet yollarının da yer aldığı yeni projeyle Sarayiçi sadece güreş zamanlarında kullanılmaktan çıkacak. Uzman arkadaşlarımız ile birlikte çalışarak 1 yılın sonunda 'Sarayiçi Rekreasyon projesi' adıyla muhteşem bir proje hazırladık. 4 bin 900 metrekare bir alan olan Sarayiçi'ni yılın sadece 1 haftası değil, yılın 52 haftası, yılın 365 günü kullanabileceğimiz bir alan getireceğiz. Bu proje Edirne Belediyesi ile Edirne Valiliği'nin ortak başarısıdır. Yaklaşık 8 milyon lira tutacak projemiz için Trakya Kalkınma Ajansı'ndan 5 milyon liradan fazlasını hibe olarak aldık. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Trakya Kalkınma Ajansı ve DSİ Genel Müdürlüğü'nden izinleri alındı. Şuanda uygulama projesinin son rötuşları yapılıyor. Eylül ayında ihalesini yaparak kazmasını vuracağız. 655'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne yetiştirerek hizmete sunmuş olacağız” diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30