banner78
banner25

Başkonsolos Cebeci’den veda ziyareti!

Türkiye Cumhuriyeti’nin Bulgaristan Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci görev süresinin dolması sebebiyle,sorumluluk alanında bulunan şehir ve komşu illere veda ziyaretlerinde bulunuyor.

Bugün Edirne’ye gelerek Edirne’de protokol ziyaretlerine başlayan Başkonsolos Şener Cebeci, Valilik ve Belediye,Üniversite ziyaretlerinin ardından Edirne Ticaret ve sanayi Odası’nı ziyaret ederek burada Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile bir araya geldi.

Görevde olduğu süre içinde Edine ilinin önemini en iyi şekilde bilen biri olarak 25 ay süre ile çok önemli işler yaptıklarını, özellikle Bulgaristan ile Türkiye arasında komşu il Edirne’deki ticaret adamlarını bir araya getirmek ve yapılacak yatırımlar konusunda iş birliğini arttırmak üzere önemli işler başardıklarını belirten başkonsolos Şener Cebeci “iş adamlarımıza kolaylık olması anlamında ticaret ateşeliği açtık.Arkadaşlarımız ile istişareler olduğunu biliyorum.Artık bizim görev süremiz doldu ve bayrağı yeni bir arkadaşımıza devrediyorum.Umarız bundan sonra kendileri ilede iyi çalışırsınız”dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ise yapılan ziyaretten son derece memnun oldukların belirterek “ilşikilerimiz sizin döneminizde daha çok ısındı.İş adamlarımızın ciddi memnuniyetleri var.Filibe bizim için önemli ve eski topraklarımız ve orada bize ait olan eserlerimiz var.Bunlarla ilgili yapılanları biliyoruz”diyerek kendilerine teşekkür etti.

Veda ziyaretinin anısına ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt katkılarından dolayı Başkonsolos Şener Cebeci’ye hediyeler takdim etti.

Cebeci yaptığı özel açıklamada 1 Aralık 2012 tarihinde Filibe’de göreve başladığını ve 31 Ağustos tarihi itibari ilede sonlandırarak yeni arkadaşına görevi teslim edeceğini söyleyerek “25 ay süre ile Filibe’de başkonsolos olarak görev yaptım.Filibe bilindiği gibi Kırcaali başta olmak üzere soydaşlarımızın yoğun olduğu,bir coğrafyaya bakıyor.Aynı zamanda Kapıkule gibi önemli bir sınır kapımız bizim sorumluluk sahamızda.Ciddi bir öğrenci kitlemiz var.bu 25 aylık süre içinde biz soydaşlarımızla çok yakın olmaya çalıştık, dermeklerimizi ve müftülüklerimizi desteklemeye çalıştık.Umut ederim ki iyi bir izlenim bırakmışımdır.ben bu görevimden ok büyük bir keyif aldım”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30