banner78
banner25

Bando ve tava ciğer festivali başlıyor!
İlki geçen yıl düzenlenen Uluslararası Bando ve Tava Ciğer Festivalinin tanıtımı için bugün oluşturulan kortej Saraçlar caddesinde davetiye dağıttı.
Bu yıl 7-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Bando ve Tava Ciğer festivali için Edirne’nin seçkin ustaları bir araya gelerek festivalin tanıtımı için ilk programı gerçekleştirdiler.
Belediye bandosu ve Edirneli ciğer ustalarının bir araya gelerek yaptıkları festival öncesinde konuşan Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kendi yaptıkları bir meslek dalını dünyanın huzuruna çıkartacakları için heyecanlı olduklarını söyleyerek, 25 tava ciğer ustasıyla birlikte vatandaşlara ücretsiz tava ciğer dağıtacaklarını söyledi. Geçen yıl yaklaşık 1000 kişiye servis yaptıklarını kaydeden Dinar, “Ünü Edirne sınırlarını çoktan aşmış bir lezzeti böylesine bir festivalle birleştirmekten ötürü son derece mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.
Oluşturulan kortejin Saraçlar caddesini takiben ciğerci esnafının yoğun olarak bulunduğu Alipaşa ortakapı caddesine kadar gelerek tava ciğeri şarkısını çalması ve vatandaşları festivale davet etmesi renkli görüntülere sahne oldu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30