banner78
banner25

Bakan Soylu “tepelerine bineceğiz“!

Bulgaristan’ın kara sınır kapısı Kapitan Andreovo’daki açılış sonrası Edirne’ye gelen ve Ak Parti Edirne il teşkilatına uğrayarak burada partilerle bir araya gelen İç İşleri Bakanı Sülayman Soylu Türkiye-Suriye sınırında yaşananlara dikkat çekerek, “oradan IŞID, DAHEŞ bombalar atacak,kamplar kuracak,hazırlıklar yapacak bizde kendi sınırlarımızda bekleyeceğiz.Nerede olurlarsa olsunlar tepelerine bineceğimizi bilmenizi istiyoruz”şeklinde konuştu.

Partisinin il binasında partililere hitap eden Bakan Soylu Avrupa’nın İslamofobi ile karşı karşıya olduğunu ve bunun en önemli karşıtlığının da Türkiye olduğunu kaydetti.Bakan Soylu “Bugün Avrupa'da bir islamofobi var.Biliniz ki; bunun en önemli karşıtlığı Türkiye'dir. Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar. Neden? Çünkü Türkiye dünyanın en önemli enerji koridorlarından birisidir. Neden? Türkiye bir taraftan Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattıyla, bugün Adana’daydım Orada da ifade etmeye çalıştım Adana-Mersin yirmi birinci yüzyılın en önemli şehirlerinden biri haline gelecek. Neden? Çünkü orası dünyanın en önemli enerji koridorlarından birisidir.Orayı istikrarsızlaştırmaya çalışacaklar.  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin istikrarsız ulaştırmaya çalışacaklar.Allah’ınızı severseniz bu kadar silah Türkiye'ye nasıl giriyor? Dünyanın efendileri neredeler? Teröre karşıyız diye de hep birlikte o dünyanın efendileri bugün PKK terörü ile ilgili yaklaşık 3500 tane çocuğu 2010 ve 2016 yılları arasında analarının koynundan alarak onların annelerinin başını okşamaya fırsat bırakmada dağa çıkartıp, hepsini terörist ve silah makinesi haline getirmeye çalışanlara bu batının Avrupa’nın tek bir sözünü duydunuz mu? Hiç duymadığınız değil mi Ama en ufak bir şeyde Türkiye'yi karalamak Türkiye'nin itibarını ortadan kaldırabilmek için her şeyi gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Biz Suriyelileri ülkemize davet etmekten büyük bir onur duyduk.Bugün hayatımdaki en önemli gururlardan bir tanesiydi.Hastaneye ziyarete gittiğimde Suriyeli vatandaşlar geldiler, Allah sizden razı olsun sizlere Şükran sunuyoruz dediler eğer biz 15 Temmuz darbesinden kurtulmuş isek, eğer biz 15 Temmuz darbesine karşı büyük bir iradeyle karşı koymuş isek bilin ki bu bizim kendi şahsi irademiz olduğu kadar Allah'ın ortaya koymuş olduğu iradenin ta kendisidir. Bugün Bulgaristan tarafına geçtim.Jivkov’un 89 yılında neler yaptığını biliyoruz.Bizim insanlarımıza Belene kampında olduğu zamanlarda sırtımızı dönmedik.Biz sırtımızı 89'da nasıl dönmediysek,Saddam'dan kaçan Peşmergelere’de sırtımızı dönmedik.Biz Anadolu insanıyız”dedi.

AB parlamentosunda alınan kararı eleştiren Bakan Soylu “Biz dünyanın ilk 10 büyük Devleti'nden bir olacağız.Hangi tezgahı kurarlarsa kursunlar. Avrupa parlamentosu'nun dün aldığı karar elbette ki çok ideolojik ve çok zavallı ve sığı bir karardır.Çok zavallıdır.Yapmak istedikleri, açıktır bize söyledikleri de nettir.Eğer siz Türkiye'de yasalarınızı değiştirirken terörizm ile ilgili yasalarınızı bizim istediğimiz gibi yaparsanız, biz size evet deriz.Esas ne demek istiyorlar biliyor musunuz? PKK'ya yol verin diyorlar.Önümüze böyle bir ayrım sakın koymayın. PKK ile Avrupa Birliği arasında bir ayrım koyarsanız bu milletin yüzde 90'dan fazlası kalkar Avrupa Birliği'ni bir tarafa iter bu ülkenin bölünmez bütünlüğü, bu ülkenin birliği ve ay yıldızlı bayrağı etrafında toplanır 15 Temmuz'da ortaya koyduğu iradeyi yarına aynı şekilde devam ettirir.Siz ne bu milleti tanıyorsunuz ne bu coğrafyayı tanıyorsunuz”diyerek milletin sabrının zorlanmamasını istedi.

Ülkenin Güneyinde yaşananlarada dikkat çeken Bakan Soylu “bu ülkeye baş kaldıranlara bedelini ödettireceğiz”diyerek “Şunu çok net ve açık söyliyeyim.Bunları söyleyen biz değiliz bunları söyleyen ve söyleten millettir.Hangi tezgahı kurarlarsa kursunlar.Neymiş sınırlarımızın dışına çıkmayacakmışız.Oradan IŞID, DAHEŞ bombalar atacak,kamplar kuracak,hazırlıklar yapacak bizde kendi sınırlarımızda bekleyeceğiz.Nerede olurlarsa olsunlar tepelerine bineceğimizi bilmenizi istiyoruz.

Şu anda onlarca hazırlık yapıyoruz.Tüm hazırlıklar yapılıyor.Jandarmamız,Polisimiz, Askerimiz,korucularımız şu anda, şu dakikada dahil olmak üzere Lice’den Cudi’ye kadar her tarafta biliniz ki kışın bunlara rahat vermeyeceğiz.hangi mağarada bulunuyorlarsa o mağaraya gireceğiz ve bu Ülkeye baş kaldırmanın bedelini ödettireceğiz bu kadar basit”dedi.

Güneydoğu’daki Belediyelere kayyum atanmasını eleştirenler seslenen Bakan Soylu “Bu belediyelere biz görevlendirme yapmayacakmışız.Dertleri o. Peki bu belediyeler sabahtan akşama kadar terör örgütüne bomba taşıyacaklar bu belediyeler insan kaynaklarına verdiğimiz maaşlarla birlikte terör örgütünün finansmanını sağlayacaklar her ihaleden terör örgütüne pay ayıracaklar neymiş eş başkanlarına yasak getirmişiz kandilin atadığı eş başkanlara yasak da getirir hayırda deriz öyle bir şey de kabul etmeyiz”ifadelerini kullandı.

Başkanlık sistemine ilişkinde açıklamalarda bulunan Soylu “Şimdi Cumhurbaşkanlığı gibi bir sistemle Türkiye'nin 15 Temmuz’dan sonra kendisini en iyi şekilde ifade edebileceği ve bu milletin ben irademle beraber yarın adım atmak istiyorum dediği bir anlayışla Türkiye'yi karşı karşıya bırakmak gerekir.İnşallah bu anayasa değişikliği konusunda gerekli uyum sağlanır ve gerekli uyum sağlandıktan sonra da Türkiye bu cesaretli,bu güçlü,bu sadece bizim sistemimize yönelik değildir. Bunu bilmenizi istiyorum. Bu sadece Türkiye'de bu sistemin; sayın Kılıçdaroğlu diyor ki!Bu bir rejim meselesidir ya biraz okuyun.Bu bir Hükümet Sistemi meselesidir. Türkiye rejim kaygısını ve kavgasını bırakalı çok oldu.Yine o eski defterleri karıştırıp milletimizin huzurunu, sükununu bozmanın hiçbir anlamı yoktur. Eğer tartışmaya doğru bir yerden bakmak istiyorsak,bu bir sistem meselesidir ve Türkiye'de bir siyasi parti bu sistemin değişmesi konusunda bir iddia ortaya koymaktadır ve yüzde 50'nin üzerinde oy alan bir siyasi partinin yüzde 52 nin 53 üzerinde oyalan bir Cumhurbaşkanı ve Türkiye'de bir iddia ile bir iradeyle bir kararlılıkla birlikte bu sistemin değişmesini halka teklif etmektedirler.Demokrasinin en önemli unsurlarından bir tanesi budur.Biraz saygı duymak biraz anlamak gerekir.Tartışma yapılmak isteniyorsa bu noktadan tartışmaya bakmak gerekir.Bu bir sistem meselesidir.Halkımıza öneriyoruz.Biz bu sistemin değişmesini istiyoruz.Ne 15 Temmuzlarla karşılaşmak istiyoruz nede 27 Nisan’larla karşılaşmak istiyoruz, ne de bu memleketin yetiştirdiği ve bütün dünyanın hayranlıkla izlediği insanların üzerine sürekli komplolar kurulmasını ve istediğimiz güçlü değerlerin milletin elinden alınmasını istemiyoruz artık”dedi.




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30