banner137
banner25

Bakan Ağbal TIR sürücülerini dinledi!

Edirne’ye dün gece geç saatlerde gelen ve sabah erken saatlerde çalışmalarına başlayarak Edirne programını gerçekleştiren Maliye Bakanı Naci Ağbal gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kapıkule TIR parkı ve gümrük sahasına gitti.

Sabah namazı ile başlayan programında Bayburtlular derneğine uğrayan ve burada dernek üyeleri ve hemşerileri ile bir araya gelen Bakan Ağbal, Kapıkule TIR parkına geçerek burada TIR sürücülerinin dertlerini dinledi.

TIR parkında bekleyen sürücülerin sorunlarını dinleyen Bakan Ağbal’a ise en çok çalışan personelin sert tavırları ile keyfi uygulamaları aktarıldı.Kapıkule gümrük kapısında bir çok sorun yaşadıklarını ve bu sorunların kaynağında yanlış uygulamalar ve memurların keyfi tutumlarının yattığını belirten TIR sürücüleri “siz geldiniz diye her yer boyanmaya,temizlenmeye başladı.Tır sürücüleri olarak bizler insan yerine konmak istiyoruz.Firma sahipleri devleti soyuyor,dolandırıyor ama biz ekmeğimizin peşinde koşan sürücüler sadece insanca muamele görüp,paramızı kazanmaya çalışıyoruz”dediler.

Öte yandan bir başka tır sürücüsü ise memurların nöbet değişimlerinin çok uzun sürdüğünü 24 saatlik zaman diliminde 6 saat süren bir değişim olduğunu ve bununda tır kuyruklarının uzamasına sebep olduğunu ifade etti.

Maliye Bakanı  Naci Ağbal, ise TIR sürücülerinin şikayetlerini dinledikten sonra  Gümrük Bakanlığı ile görüşerek personel desteği konusunda destek vereceklerini ve yapılacak destek ile sorununun çözülebileceğini kaydetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30