banner137
banner25

Atik bir günlük başkan oldu!
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, başkanlık koltuğunu Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokul öğrencisi Kaan Atik’e devretti. Gürkan, “Çocuklar, Türkiye’nin asil ve çağdaş bireyleri. Cumhuriyet onların Cumhuriyeti. Türkiye’yi aldıkları noktadan daha da ileriye taşıyacaklar” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 97. Yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Danış, Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu Müdürü Salih Şenol, Öğretmen Mustafa Gürler ile 7’inci sınıf öğrencileri Kaan Atik, Hayat Kurtoğlu, Arzum Korkut, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti.

23 Nisan geleneğini bozmayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, koltuğunu Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokul öğrencisi Kaan Atik’e devretti.

Başkanlık koltuğunu devralan alan Atik, ‘Özgür Çocuklar Parkı’ gibi oyun parklarının arttırılmasını ve okullarında oyun oynamak için yeni alanlar yaratılmasını istedi.

Edirne Belediye Başkanı olarak göreve başladığında kent merkezinde 40 adet çocuk oyun parkı olduğunu anlatan Gürkan, “Çocuk Oyun Parkı sayımız bugün itibariyle 85’e ulaştı. Bunların en büyüğü ise Özgür Çocuklar Parkı. Bu 23 Nisan’da da 4 tane birden yeni çocuk parkı açıyoruz; Yeniimaret, Yıldırım, Ayşekadın ve Şükrüpaşa Mahallerinde. Şükrüpaşa Mahallesi’nde açtığımız park Edirne’de ilk olacak. Pazar günü açacağımız bu parklarla çocuk oyun parkı sayımız 89’a çıkıyor. Edirne’deki park sayısını 100’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

23 Nisan’ın çok anlamlı bir bayram olduğunu anlatan Gürkan, “23 Nisan aynı zamanda TBMM’nin açıldığı tarih. Bende 24’üncü dönemde Edirne’yi temsilen görev yapma şansına eriştim. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı Türk Çocuklarına armağan etmesinin dünyada eşi benzeri yok. Dünyada hiçbir ülkede çocuk bayramı yok. Bu da Atatürk’ün çocuklara olan güvenini, sevgisini, geleceğe olan sağlam aidiyet duygusunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Kaan Atik’in büyünce bu koltuğa oturacağını anlatan Gürkan, “Kaan gibi çocuklarımızın kimisi Cumhurbaşkanı, kimisi Vali, kimisi belediye başkanı, kimi öğretmen olacak. Cumhuriyet onların cumhuriyeti. Onlar, Türkiye’nin onurlu, asil, çağdaş bireyleri. Türkiye Cumhuriyeti’ni aldıkları noktadan daha ileriye taşıyacaklar” dedi.

Gürkan daha sonra öğrencilere MP3 çalar ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk Kitabı’nı hediye etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30