banner78
banner25

Almanya'dan döndüler!
 ETSO’nun 18-22 Ekim 2014 tarihlerinde, 4 gün süre ile gerçekleştirdiği Almanya programına katılan 47 kişilik ETSO heyeti, Çarşamba akşamı Edirne’ye döndü. Verimli temaslarda bulunan ve yoğun bir programı tamamlayarak dönen heyet, ilk olarak gerçekleştirilen böylesi bir organizasyona katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

KOSGEB tarafından desteklenen ETSO Almanya / Hannover Heyet Programı kapsamında, işadamları sektörlerine göre gruplara ayrılarak, her birine eşzamanlı olarak ayrı faaliyetler organize edildi. Resmi kurum ziyaretleri grubu, ikili işbirliği görüşmeleri grubu, inşaat sektör temsilcileri ve perakende sektör temsilcileri olmak üzere 4 ayrı grupta toplanan heyet, kendileri için organize edilen faaliyetlere katılım gösterdiler.

Programın kapsamında, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kadir İriş ve Cavit Duvan’dan oluşan resmi ziyaret heyeti, Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’nin en büyük yatırım ve kalkınma bankası olan Nbank, Hannover Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosluğu ve Ticari Ataşeliği’ne ziyaretlerde bulundu. Aşağı Saksonya Yatırım ve Kalkınma Bankası CEO’su, Hannover Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası İlişkiler Departmanı Direktörü ve T.C. Hannover Başkonsolosu ve  Ticari Ataşesi ile yapılan görüşmelerde, Almanya ve Hannover bölgesinin ticari ve ekonomik yapısına ilişkin bilgiler alınırken, Edirne Bölgesi ile olası ortak potansiyel taşıyan işbirliği sahaları değerlendirildi.

Programda, karşı tarafla işbirliğinde bulunmak isteyen temsilciler, Nbank ve ETSO bünyesinde faaliyet gösteren, Avrupa İşletmeler Ağı ortaklığıyla organize edilen ikili işbirliği görüşmelerine katılım gösterdiler. Ağırlıklı olarak inşaat ve medikal sektörlerini kapsayan görüşmelerde, Edirne işadamları Alman partnerleriyle tanışma fırsatı bularak, karşılıklı olarak olası işbirliği imkanlarını değerlendirdiler.

Perakende sektör temsilcilerine yönelik olarak da ayrı bir faaliyet düzenlenen program kapsamında, Hannover Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile düzenlenen toplantıda, Hannover’in en büyük alışveriş merkezi ziyaret edilerek, merkezin Genel Müdürü ve Hannover Perakendeciler Birliği Sektör Temsilcisi tarafından, heyetin perakende temsilcilerine detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Düzenlenen faaliyet kapsamında sektör temsilcileri hem Almanya’daki perakende sektörü ile ilgili detaylı bilgi edinmiş, hem de sektörü yerinde görerek önemli tespitlerde bulunmuş oldular.

Avrupa’nın ve Almanya’nın en büyük fuar alanı olan Messe’de, her yıl düzenlenen ve 18-26 Ekim tarihleri boyunca süren INFA genel ticaret fuarı ve BAUEN+WOHNEN inşaat fuarına tüm gruplar iki gün boyunca katılım gösterdiler. Bunun yanı sıra heyete katılan işadamları 21 Ekim Salı günü açılışı gerçekleştirilen Avrupa’nın en büyük sac işleme fuarı olan ve ülkemizden sektör devlerinin de bulunduğu 91 Türk firmanın katıldığı EUROBLECH fuarına da katılma imkanı buldular. Fuar ziyaretleri boyunca tüm firmalar kendi faaliyet alanlarına yönelik muhatapları ile fuar alanında birebir temaslarda bulunma fırsatı elde ettiler.

3 günlük verimli bir programı tamamlayan işadamları, KOSGEB desteğinden de faydalanarak gerçekleştirilen böylesi bir organizasyonda edindikleri izlenim ve tecrübelerden memnun bir şekilde ülkemize döndüler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30