banner137
banner25

Algın “50 bin metreküp atık çıkartacağız!”
İl Özel İdaresi kontrolörlüğünde Karayolları tarafından bir süre önce onarımları yapılan ve tamamlanması sonrasında tarihi taş köprülerin altında oluşan toprak ve moloz atıklarını temizlemek DSİ’ye düştü.
Tunca nehri üzerinde bulunan ve iki yık önce onarımı tamamlanan Ekmekçizade Ahmet Paşa (Tunca) Köprüsü altında oluşan hafriyatı temizlik çalışmaları geçtiğimiz hafta Edirne Valisi Hasan Duruer’in talimatı ile başlamıştı.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren DSİ 11 Bölge Müdürü Yunus Algın hafriyat çalışmalarının 10 Ekim günü tamamlanacağını ve bu süre içinde 50 bin metreküp tahmini, olarak b,ir hafriyatın alınacağını belirtti.Algın yaptığı açıklamada      “çalışmalarımız Tunca nehrinin köprü ayakları çevresinde yapılıyor.Burada amacımız nehrin akışını hızlandırmak ve olası taşkınların bir nebzede olsun önüne geçmek.Tahminen 50 bin metreküp hafriyat çıkaracağız ”dedi.
DSİ olarak yazlık ve kışlık seddelerde de çalışma yaptıklarını ifade eden Bölge Müdürü Algın çalışmaların hızla devam edeceğini ve ödenek sıkıntısı yaşamadıklarını kaydederek “Edirne’nin önümüzdeki yıllarda taşkınlardan etkilenmeyecek şekilde nehirlerde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.Meriç nehrinde da çalışma yaparak nehrin belli bölümlerinde mahmuz adı verilen taş kaplama yapıyoruz”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30