banner137
banner25

Akmeşe'den sıcağı sıcağına!
Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, bugün açıklanan yeni bakanlar kurulunda görevini eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a bırakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun listede isminin yer almamasına üzüldüklerini söyleyerek; “Makamlar gelip geçicidir, önemli olan hizmet anlayışı” dedi. Akmeşe, hem yerel hem de ülke genelinde CHP'yi ağır sözlerle eleştirdiği açıklamasında CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'na yüklenerek; “Biz gerekenleri yaptık, fezlekesi de mecliste. Bundan sonra gitsin devletin mahkemesi önünde hesap versin” şeklinde konuştu.

Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ve İl Yönetim Kurulu'ndan birkaç ismin katılımıyla bir restora'nda basın toplantısı düzenlendi. İl Yönetiminin göreve geldiği 5 aydan bu yana ilk kez basınla geniş kapsamlı toplantı yapan İl Başkanı Akmeşe, aynı güne denk gelen yeni bakanlar kurulunu, Mehmet Müezzinoğlu'nun listede yer almamasını ve genel hatlarıyla ülkedeki siyaset gündemini değerlendirdi.

İl Başkanı Akmeşe,toplantıyla aynı saatlerde belli olan yeni hükümeti değerlendirerek, Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Makamların gelip geçici olduğunu söyleyen ve yeni seçilen Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın millet için elinden gelenin en iyisini yapacağını söyleyen Akmeşe; “Tabii bu noktada baş sorunumuz sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da açıkladığı gibi terör meselesi. Güneydoğu'da şu anda PKK ve diğer birçok terör örgütüyle, güvenlik güçlerimiz mücadele ediyor. Allah onlara güç ve kuvvet versin. Ama Türkiye Devleti güçlü bir devlet. En kısa zamanda göreceksiniz onun da üstesinden geleceğiz, huzurlu bir ortama kavuşacağız. Ben kısacası yeni bakanlar kurulunun hükümetin milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“MÜEZZİNOĞLU'NUN İSMİNİN YER ALMAMASINA ÜZÜLDÜK”

Yeni bakanlar kurulunda görevini eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a bırakan Mehmet Müezzinoğlu'nun listede yer almamasını değerlendiren İl Başkanı Akmeşe; “Sayın Mehmet Müezzinoğlu hemşerimiz bizim. Edirne Milletvekilimizdi daha sonra Bursa Milletvekilimiz oldu. Edirne'deyken bakan oldu, Edirne'ye her konuda sahip çıkmıştır sayın Müezzinoğlu ve çok büyük hizmetleri vardır. Bunu kimse inkâr edemez. Tabiiki bir Edirneli ve Ak Parti İl Başkanı olarak sayın Müezzinoğlu'nun yeni bakanlar kurulunda yer almamasına üzüldüm. Ama bu demek değildir ki burada hizmetler aksıyacak. Yine aynı hızla Edirne'yle ilgili hizmetleri göreceksiniz, devam edecektir. Ama tabii Mehmet Müezzinoğlu'nun görev almaması bizi üzmüştür. Ama daha henüz Genel Merkez Yürütme Kurulu (MKYK) açıklanmadı. İnşallah sayın Mehmet Müezzinoğlu tecrübeli bir abimiz olarak orada da görev alacaktır ve yine hizmetlerine devam edecektir. Dediğim gibi makamlar çok önemli değildir, önemli olan Türkiye sevdasıyla hizmet anlayışı” şeklinde konuştu.

“YENİ ANAYASAYA EN KISA ZAMANDA KAVUŞACAĞIZ”

Toplantının devamında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akmeşe, bundan sonraki süreçte yeni Anayasa ve Başkanlık gündeminin devam edeceğini belirterek; “En kısa zamanda yeni Anayasa'yı kamuoyuna sunacağız. Diğer siyasi partilerden de destek bekliyoruz. Herkes şikayet ediyor 'Postal Anayasası' diye ama kimse bunu değiştirmeye cesaret edemedi şimdiye kadar. Bu dönemde Ak Parti de şimdiye kadar tek başına da olsa biz Anayasamızı hazırlıyoruz. Milletimizin desteğiyle inşallah sivil bir anayasayla en kısa zamanda kavuşmuş olacağız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“SAYIN AKGÜN MANGALDA KÜL BIRAKMIYOR”

Sözlerinin sonlarında CHP'yi genelde ve yerelde eleştirerek devam eden İl Başkanı Akmeşe, CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Erdal Akgün'ün geçtiğimiz günlerde kendisini hedef alan sözlerine de cevap verdi. Akmeşe şöyle devam etti;

“CHP'yi anlayamıyoruz. Vatan, millet, bayrak konuşurken mangalda kül bırakmıyorlar. Fakat bir bakıyorsunuz HDP'li vekillerle, terör örgütünün yandaşlarıyla mecliste beraber hareket ediyorsunuz. Bunu sorgulamak tabiiki bizim işimiz. Ama halkımızın da bunu sorgulaması lazım. Bizim bunu bundan sonra özellikle Edirne halkına daha iyi anlatmamız lazım. Edirneliler'in bunu görmesi lazım. Mesela geçenlerde il genel meclisi üyesi CHP'li Erdal Akgün arkadaşımız bizimle ilgili de birşeyler söylemiş. Dediğim gibi konuşurken sayın Akgün mangalda kül bırakmıyor. Ama ondan sonra HDP'li vekillerle ya da cenazelere giden CHP'li vekillere sahip çıkıyor. Bunu da anlamış değilim. Edirne halkının da bunu gözden geçirmesi lazım. Kime oy verdiğini iyi görmesi lazım ki, ondan sonra bizi eleştirsinler. Ak Parti Edirne ve Türkiye'ye hizmet ediyor 14 yıldan beri. Dünden daha kötü olduğunu kimse söyleyemez. Söyleyen varsa çıksın buyursun.

“NE DEMEK İSTEDİN SAYIN GAYTANCIOĞLU?”

Öte yandan sayın Gaytancıoğlu da aynı şekilde. Eğer bir laf söylüyorsan söylediğinin arkasında duracaksın. Eğer dediysen o lafı ben dedim diyeceksin. Ondan sonra 'ben bunu demek istemedim' demek yok. Siyasetçinin düz adam olup her söylediği lafın arkasında durması lazım. Gaytancıoğlu bunu arkasına basa basa hem Uzunköprü'de hem de Keşan'da söylemiştir. 'Ben onu demek istemedim' diyorsa biz de soruyoruz, ne demek istedin sayın Gaytancıoğlu? G.zekalının ne anlama geldiğini herkes biliyor. Gerekenler yapılmıştır, bundan sonra devletin mahkemeleri önünde hesap versin. Başka diyeceğim bir şey yok.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30